PCB vŕtacie stojan dilema

P

platinum95

Guest
Správne, je tu situácia. Potrebujem nejaký nastavenia pre vŕtanie PCB. Som zlomený príliš veľa vrtákov na moje veľké múry vrtákom: lol: Mám vŕtací stojan pre moje múry vrtákom a malý (trošku mizerný) rotačný nástroj, ale rotačný nástroj je príliš malá pre vŕtačka. To ma necháva s dvoma možnosťami. 1) Kúpiť nové vŕtacie stojan na menšie rotačné nástroje - náklady na asi 50 eur. alebo 2) Kúpiť nové rotačný nástroj a dúfam, že to sedí vŕtací stojan - náklady o ďalších 50 euro. (Pozeral na tohle Nejakú radu na to? Vďaka

Každý tak často som cvičiť s kúskami menšie ako 1/16 palca. Mám len svoj kutil typu vŕtačku. To môže len o uchopenie malý kúsok. Aj uchytenie vrtáka vo zveráku (keď som mal zverák). Je jednoduchšie mať ľahké práce stabilné, než držať ťažký stroj stabilný. Nemôžem vždy na otáčajúce sa trochu na stred. Vidím, že to ohýbanie viditeľne. Prekvapuje ma, že to nepraskne. Tam je nejaká hra v súkolí vrtáka. Možno, že uvoľnenie umožňuje trochu kolísať tak, že prežije. Riziko poškodenia dramaticky zvýši, ak niečo nie je kolmá k práci. Bit unášanie tiež vedie k rozbitiu. To môže byť predišiel s jedným kohútikom s jamkovačom písm alebo klince), robiť zarážky v práci. Drobné kúsky sú vhodnými kandidátmi pre ostrenie pretože tam nie je príliš veľa kovové odstrániť. Pozerám sa na kúsok pod silnou lupou. Ja zostriť ju na nože brúsny kameň. Musím dávať pozor na to, ako som ju zatlačiť na kameni, v nádeji, že som tie správne brúsenie plôch. Raz som kúpil sortiment malé kúsky zásielkového predaja. Niektoré veľkosti sú duplikáty, ale to nie je tak zlé na nízku cenu. Nemôžem byť istý, či niektoré hriadele sú pevne temperované (viac rozbitné) alebo mäkké (viac ohybný), ale ohýbať šachty zdať ako dobrý nápad pre malé veľkosti.

Pozrite sa na PROXXON TBM 220. Som vŕtať tisíce dier v FR4 0,7 mm vrtákom z tvrdokovu

Mám Proxon ods lepší model potom na obrázku) a ja som naozaj rád. Rýchlosť a dobré držanie vŕtačky systém / nedostatok vyčerpania stojí za to. Váš problém je naozaj v prispôsobovaní vŕtací stojan držať Proxon pevne a kolmo k stolu. Vŕtačka P má obrobený oblasť presnej veľkosti, kde je chcel byť zovrel v stánku. Dajme tomu jeho 20 mm. Budete potrebovať, aby si vyrobil blok 1/2 "z hliníka s hrúbkou 20 mm s otvorom cez to, blok potom musí byť rozdelená s pílou (otvorom), polovica potrebuje závitom na jeho chrbte, takže to môže byť priskrutkovať na stojan, dve diery so závitom, jeden na každej strane o 20 mm otvoru s uvoľňovacími otvormi v prednej polovici bloku. Jeho OK robiť, čo som to urobil držať vŕtačku AEG (montáž otvor 43mm) na staromódny Wolfa štát. Frank

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back