PCB anténa pre 868 MHz

T

tdma

Guest
Mal som voľné miesto na mojom PCB a premýšľal, poďme sa kresliť antény PCB. Vidíte 1,5 mm stopa v dolnej časti PCB o dĺžke štvrtiny vlnovej dĺžky na 868 MHz. Hneď vedľa PCB bude batéria, takže klírens nie je absolútne rešpektovaná bojím. Je to nepôjde, alebo lepšie len kresliť podložku a pripojiť kábel na to? Prosím, pripomienky, vďaka.

Môj komentár by bol: + dobrá vec, že ​​je na hrane dosky + dobre, že rovinou vozovky nerozširuje pod anténu stopy - nevidím žiadne prostriedky pre ladenie, či už v základe, alebo na otvorených nakrátko koniec antény. Pri inštalácii to v konečnom bývania, a umiestnite ho tam, kde to bude žiť, často zistíte, že tieto vonkajšie veci sa sťahujú rezonančná frekvencia antény. V tej chvíli buď RESPIN doske, alebo ak máte nejaké prvky oneboard tuning, stačí zmeniť hodnotu kondenzátora ľahko znovu rezonovať to na frekvencii - Očakávajte čokoľvek hore to, ako stolný povrchu, aby dopad na rezonančnej frekvencie a vyžarovací diagram - od roku máte veľkú rovinou vozovky a mnoho objemných zložiek všetko na jednej strane antény, očakávajú pokles vyžarovací diagram (možno až 12 dB) v tomto smere A len jeden stranou, si uvedomiť, , že ak to je stanovená na stôl, bude mať horizontálnu polarizáciu. Musíte prijímacie antény na druhom konci s rovnakou polarizáciou, aby pracoval dobre. Rich Maguffin Mikrovlnné LLC www.maguffinmicrowave.com

Vďaka za vaše komentáre. Pridám kondenzátor podložky pre tuning. Ak som ležal tento PCB na stôl, ako bude príjem v tabuľke?

Je ťažké predpovedať, anténneho obrazca bez simulácie EM, ale myslím, že táto anténa bude fungovať dobre.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back