Paralelný port pullups

V

vsmGuy

Guest
Dobrý deň Čo si myslíte o uvedení 10K pullups na Dátový port a 1K Pullups na stave a riadenie port DB25 paralelný port konektor? Mám v úmysle používať režim SPP paralelného portu (s výstupom capibility a dát a normálne smer riadiace a stavové port). Bude to v poriadku? Alebo mám zmeniť hodnoty odporov?

Ak používate staršie počítač, bude paralelný linky majú niečo ako TTL 374 západku ≈ 2,5 ma zdrojov a ≈ 20 ma schopnosti potápať, kontrolný linky vstupy budú mať TTL typu 244 a výstupy TTL OC 05 (otvorený kolektor) s ≈ 4.7kΩ pullups .. Vo vyššie uvedenom prípade nevidím žiadny dôvod, prečo by ste mali pridať ľubovoľný pullups vôbec .. V súčasnej počítače existujú špecializované obvody, ktoré môžu mať prepínanie vnútornej slabé pullups, tak dodal: "pravda odporové" pullups môže mať nejaký zmysel, ale ak máte v úmysle pridať 10kΩ na všetkých dátových linkách, môžete urobiť to isté pre kontrolu vedenie .. Možno, že to môže vrhnúť viac svetla na túto tému: http://www.vk2zay.net/article.php/35 Ak máte v úmysle "hrať" s paralelný port pinov je vždy dobrá Myšlienka je chrániť .. Najjednoduchší ochrana môže byť tým, že stavia breakout box s 5,1 zenerove diódy medzi pin a GND a ≈ 100-330Ω sériový odpor na každom vývode .. S pozdravom, IanP

Hľadal som viac informácií o vzťahu medzi nábehu / poklesu dobe pullups signálov WRT. Vytvoril som vlastné opticky izolované Breakout rady.

By pridanie externého pullups na doske / doska s vnútornou pullups byť zlý nápad?

výkon paralelný port je normálne TTL logických úrovní. Napäťové úrovne sú ľahké. Aktuálne môžete potopiť a zdroj sa pohybuje od prístavu k prístavu. Väčšina paralelných portov realizovaný v ASIC, môže klesnúť a zdroje okolo 12 mA. Avšak to sú len niektoré z Údaje prevzaté z listy, zdroje / 6 mA, Zdroj 12mA/Sink 20mA, umývadlo 16mA/Source 4mA, zdroje / 12mA. Ako môžete vidieť, že sa líši celkom dosť. Najlepším riešením je použiť buffer, tak aspoň aktuálne je čerpaná z paralelného portu.
To záleží na tom, čo portu je možné zdroje a spotrebiče .. Ak to môže klesnúť aj zdroje, povedzme, 20 mA, woldn't som obťažovať .. Ak to môže klesnúť 20mA, ale zdroj iba 2 - 3 ma možno ľahko pridať (tak nízke, as) 470Ω na všetkých výstupných pinov .. Pridanie 10kΩ pullups vám skoro takmer nič .. Regads, IanP

Ja som nechcel, aby všetky predpoklady o paralelný port .. Sú rovnako predvídateľné ako .... Verím, že pridaním 10k pullups údajov a 1k o kontrole a stavu signálu bude v poriadku, keby som sa pripojiť tieto porty ako u UC .. Sa mýlim?

Pozrite sa na koncepčné schéma typické prístavné pralallel .. pozri obrázok nižšie .. Zo svojej povahy nie je príliš rýchly port (Vezmite prosím na vedomie 2.2nF čiapky na všetkých tratiach, dáta) a vnútorné pullups na všetky ovládacie vstupy .. Ako typický výstup je podobný totem TTL obvode, nepotrebuje žiadne ďalšie pullup .. Takže nie ste zlý, ale bude pridávať externé pullups nemá moc vplyv na spoluprácu medzi paralelným portom a mikrokontrolérom .. S pozdravom, IanP

V niektorých prípadoch som videl, že stav portu má nejaké problémy, takže to nie je interne vytiahol, takže je lepšie použiť vytiahnuť rezistor

@ Tareksamy: Mohli by ste prosím vysvetliť vaše tvrdenie o niečo jasnejšie?

Ak port piny už pullups a môžete pridať vlastné pullups ste pullups paralelne, čím sa znižuje účinný odpor. Uistite sa, že vždy vyrovnávací čipy s vysokým vlastnej brány impedancia logické, pretože človek nikdy nevie. Tiež logické úrovne sú vždy ošemetná dnes. Je to 5V?, 3,3 V? Je zmätená. Návrh správne a vy ste varovaní.

Preto to bude lepšie predstavu, že nebude používať pullups ale použiť ako vyrovnávací 74LS/HC244 na portoch?

Ak používate 10K pullups by ste mali byť v poriadku. Pport je ASIC čipy v súčasnej dobe, a kto vie, čo špecifikácie sú. Ak by boli pomocou 4.7K pullups a idete s 4.7K, že by mohol byť problém. 10K by nemalo byť. Ich uvedenie do riadneho vstupnej buffer by sa mal starať o probléme. A nezabudnite, HC logická hradla musí pullups pretože CMOS logických úrovní. HCT TTL. 10K by malo stačiť.

Môžete použiť IC vyrovnávacej 74ls245: Trigger buffer. To je veľmi jednoduché

Sú hodnoty pre pullups v poriadku? By bola zlučiteľná so všetkými paralelný port? Alebo mám SKIP pullups a priamo pripojiť vyrovnávacej pamäte? Čo by bolo najlepšie, aby sa dosiahla väčšiny kompatibility rozhraní lport paralla na UC ako AT89C52 alebo PIC / AVR?

@ Ultrabrains: Môžete nám ukázať schéma projektu - aspoň paralelný port rozhrania?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back