Ovládanie náboj SLA batérie

P

powderfish

Guest
Dobrý deň! Pracujem na projekte použiť mikro riadiť napätie a nabíjanie do akumulátora. Môžem výstupné napätie z DAC riadený mikro, ale chcem použiť k zmene napätia a prúd dodávaný 15V DC zdroj, ktorý môže dodávať až 3 Amper prúdu. V ideálnom prípade by som chcel zmeniť napätie dodáva do batérie medzi 12 a 15V pri prúde do 3 zosilňovačov. Je to malá zmenšená verzia zachytenie vozidla výkon alternátora (v tomto prípade lavice dodávky) a zmenou napätia dodáva do batérie riadený mikrokontrolérom. DAC nasleduje operačný zosilňovač, aby som mohol zosilniť Micro pre kontrolu napätie podľa potreby. Bol som hral s upravenou verziou tranzistora 2N3055 NPN a LM317 okruhu je uvedené nižšie, ale nemyslím si, že som na správnej ceste. Pre začiatok som si DC na 2N3055 a chcem ovládať pomocou tranzistora DAC, nie odpor. Ocenil by som nejaké nápady, ako môžem ísť o kontrole toto napätie na batérii. Na zdravie, Powderfish
regulator-high-current.gif

Pozrite sa tu dnes nie je, čo potrebujete, http://www.edaboard.com/ftopic362879.html # 1187805 Ja viem, že to používa amega 8, ale zvyšok hardware bude robiť to, čo potrebujete, Som si istý, že aq_mishu by nevadilo používať jeho hardware, povedal by som, že budete potrebovať okolo 18V-20V pre nabíjanie 12V batérie, ak ste chceli použiť výkresu použite 4K7 inline s emiter z 2N3904 a pripojenie tohto k MCU a používať PWM ovládať. ale som si istý, že to bude len riadiť napätie a nie prúd, kde si myslím, že aq_mishu design môžete ovládať CURENT obmedzenia a napätie

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back