Ovládanie klávesnice PS / 2 a VGA displej s PicoBlaze

P

pezevall

Guest
Ahoj odborníci. Ja som začal čítať o PicoBlaze pre Spartan 3E palube, pretože som v procese vytvárania funkčné kalkulačku a uvedomil som si, že je brána efektívne, ako to urobiť pomocou PicoBlaze (mäkké jadro), ako pri použití čistého FPGA logiky. Potrebujem vedieť, ako sa môžem rozhranie tohto jadra CPU s externými zariadeniami, ako sú klávesnice PS / 2 (pre zadávanie dát), displej (VGA pre zobrazovanie výsledkov) a pamäť. Všetky ukazovatele alebo návrhy? Mnohokrát ďakujem vopred

Osobne som nepoužil PicoBlaze, ale rýchlo pozrieť, ako v užívateľskej príručke odhaľuje, že používa tri porty pre I / O komunikácie, IN_PORT, OUT_PORT a PORT_ID, ktoré sú 8-bit. Ak máte predchádzajúce skúsenosti s programovaním mikrokontrolérov potom nemôže dostať nejakú jednoduchšie. V podstate si mapu zariadeniami na PORT_ID adries. Povedzme, že ak si PS / 2 radič je mapovaný na adrese 0x10 portu môžete použiť jednoduché kombinačné logiky poraďte sa so svojím PS / 2 radič písaním / čítaním portu 0x10. Môžete rozšíriť to väčší adresný priestor pre váš radič VGA ako 0x11-0xFF alebo tak niečo. Potom, čo ste mapovanie periférií, ste v podstate nastaviť PORT_ID a potom vydať vstupné alebo výstupné pokyny, ktoré dostane vaše dáta do procesora PicoBlaze. Pre ďalšie referencie pozri pg.51 z UG129 (PicoBlaze užívateľská príručka) Jeden rýchly návrh, aj keď, ak máte čas a prostriedky, potom sa vykoná v plnom vybavení, ktoré sa dozviete docela dost pri tom. Mäkké IP je pomerne jednoduché použitie v porovnaní s vlastnou realizácie. Takže záleží na vašich záujmoch a ďalších faktoroch. Rozhodnúť už v dizajne.

môže u pls help rozhranie PS / 2 klávesnica Spartan 3e doske FPGA ??????????????

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back