ovládanie hlasitosti

C

chanduchi

Guest
Nazdar

Ako previesť napätie na impulzy (frekvencia) pomocou 89C51 mikroprocesora?

Účel použitia AD571 ADC a konverziu analógového na digitálne vysielanie v napätí a napájanie mikrokontroléru.

Pre mikrokontrolér som pripojený bzučiak.Vstupné napätie v závislosti na jeho hlasitosť by mala kontrolovať.Amplitúda je konštantná, ale intenzita by sa mala zmeniť.

Ako tento problém vyriešiť.

Vďaka

Pozdravy
Chanda

hai
Predpokladám, že bzučiak je súčasťou systému
Ak chcete zmeniť hlasitosť, musíte pripojiť DAC
ie.digital analógové prevodník k mikrokontroléru
a o / p Výboru pre rozvojovú pomoc by mala byť venovaná bzučiak.dúfame, že bude riešiť problémslnko

Vybudovať pevné-frekvencie PWM, ktorého duty-cycle mení v závislosti na vstupné napätie.Že sa bude meniť hlasitosť, aj keď tam môže byť zmena vo zvuku tiež.
Aký druh bzučiak používate?

nazdar
použiť bzučiak s oscilátorom a robiť to, čo "VVV" povedal.
pozdravy

Vďaka za odpoveď

Tu som porovnaním s vonkajším signálu žiadanej hodnoty.Žiadaná hodnota je premenlivá.Je dobre zmeny užívateľa k užívateľovi.Podľa žiadanej hodnoty chcem generovať pulzy a dať všetkým hudobným IC, ktorý vytvára zvuk.

Môj problém je, ako generovať impulzy v závislosti na vstupný signál.

Pozdravy
Chanda

Nazdar
máš na mysli:
chcete generovať impulzy v závislosti na vstupné napätie.
Vám vstupné napätie je obmedzený v rozsahu a preto je výstupná frekvencia je obmedzená v rozsahu.
pozdravy

Nazdar

Moje pochybnosti, ako generovať premennú frekvencií s konštantnou amplitúdou pomocou 89C51.

Ukazovateľ frekvencie je závislá na analógový vstup napätia.

Takže cieľ chystá na digitálne hodnotu zodpovedajúcu analógové vstupné napätie a miesto digitálne hodnota v TIMER registra.Ak sa digitálna hodnota zmeny zodpovedajúce frekvenciu tiež zmeny.To je môj plán.Ako implementovať tento.

Ďakujeme vám,

Pozdravy

Chanda

Nazdar
Váš plán je dobrý.
nastavenie časovača proporcionálne s hodnotou vstupné hodnoty a maximálne hodnoty na vstupe a max frekvenciu.
pozdravy

Ahoj ...

Môžete použiť vstupné ADC od každého užívateľa, aby záťaž časovač a potom použiť časovač pre generovanie PWM ...

OR

Môžete priradiť každému užívateľovi analógových vstupov ADC rozsah ...User1 = 0000-0011 User2 = 0100-0111 atď Potom sa priamo priradiť týchto rozsahov hrať hudobné insturement alebo zvonenie na rôznych zvukov ...

Hope this helps ...

skúste tento čip ...

http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/4849

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back