Overenie plánu FIFO

P

pralach

Guest
Dobrý deň som narazil na rozhovor otázkou FIFO, otázkou je, ako písať na najvyššej úrovni overenie plán pre asynchrónne FIFO a aké sú skúšobné prípad píšete overiť DUT? Ocenil by som pomoc na rovnaký. S pozdravom Pralach

niektoré aspekty, ktoré môžem myslieť. 1. či plné a prázdne signály sa správne tvrdil 2. Skúste si, keď jeho prázdne 3. skúste napísať, keď jeho plné 4. Písanie a čítanie súčasne pokiaľ možno [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 42 sekundách: [/color] [/size] kontrolu tejto stránke a http://www.edaboard. com/ftopic89409.html

Vďaka za rýchlu response.I jeden ďalšie otázky. 1.My chápem tak, že sa uvedené testovacie prípady sa snaží overiť hĺbku FIFO a plné / prázdne conditions.I by som vedieť, ako overiť frekvenciu ukazovatele písať a rd_pointer, aby zistil, či písať a čítať sa dejú na predpokladanú frekvenciu spec, mám na mysli overenie písať a čítať frekvencia? 2. Aké je význam synchrónny FIFO (mám na mysli, ak obe písať a čítať sa bude diať na rovnakej frekvencii, podľa definície synchrónny FIFO, prečo potrebujeme rovnako ako aj písanie a čítanie rozhranie beží na rovnakej frekvencii?

[Quote = pralach] Vďaka za rýchlu response.I jeden ďalšie otázky. 1.My chápem tak, že sa uvedené testovacie prípady sa snaží overiť hĺbku FIFO a plné / prázdne conditions.I by som vedieť, ako overiť frekvenciu ukazovatele písať a rd_pointer, aby zistil, či písať a čítať sa dejú na predpokladanú frekvenciu spec, mám na mysli overenie písať a čítať frekvencia? 2. Aké je význam synchrónny FIFO (mám na mysli, ak obe písať a čítať sa bude diať na rovnakej frekvencii, podľa definície synchrónny FIFO, prečo potrebujeme rovnako ako aj písanie a čítanie rozhranie beží na rovnakej frekvencii? [/ Quote ] ################################################# # Ahoj, to všetko záleží na specification.You FIFO môže pracovať s rôznymi conditions.May byť váš projekt vyžaduje simultánne čítanie / zápis. See, na overenie vašej čítania / zápisu, mali by ste mať jasnú predstavu špecifikácie. Niektoré testplan môže byť. 1. Napíšte n miest, prečítajte si ho. 2. zápis / čítanie naraz. 3. 1 a 2 náhodnými dátami a adresu. 4. fifo hĺbky, FIFO prázdne. 5. Čo sa stane, ak v priebehu zápisu / čítania prevádzka niektorých prerušenia dôjsť nadriadeného zariadenia. A tak ďalej.

Ak chcete odpovedať na otázku, ur druhé, myslím, že v tomto scenári. zápis do FIFO sa deje s vypuknutím 8 a čítanie sa vykonáva výbuchy 4 sa oneskorenie medzi 2 znie, ktorý nie je násobkom frekvencie, ktorý používate. V takejto situácii sa synchrónny FIFO použiť.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back