Otvorte štvrťvlnný transformátor otázku

N

n3x

Guest
Dobrý deň, som pomocou mikropáskového štvrťvlnný transformátor s otvoreným koncom pripojený na krátky pahýľ (časť pre prispôsobenie výkonu tranzistora). Pokiaľ viem, širší mikropáskové (menší Z0) na transformátora by malo za následok lepšiu šírku pásma. Avšak nemôžem pochopiť, prečo! Môžete mi pomôcť s pochopením prepojenie medzi šírkou pásma a impedancia vedenia? Ja som v súčasnej dobe používa "zosilňovačov mikrovlnnej tranzistorov: analýza a design" v Gonzalez, a nemám prístup k IEEE alebo podobné stránky. Všetky návrhy by bola užitočná. : D Edit: Od: http://www.microwaves101.com/encyclopedia/quarterwave.cfm # radiálne
naprázdno stub trik (vytváranie RF skratu, ktorý je DC-open) je často robené s nižšou impedanciou, než vedenie Z0. Toto účinne dáva väčšiu šírku pásma. Ešte lepšie je použiť trik mikropáskové radiálne čap, poskytuje nízku impedanciu, že netrpia veľkom distribuovanom tee križovatku, ktorá konštantnú šírke nízkou impedanciou pahýľ by, a to proste funguje lepšie (verte nám!)
To je to, čo sa snažím pochopiť (nie, že nemám dôveru microwaves101: P) Vďaka!

Dobrý deň, Keď Zo je menšia než tolerancia dĺžky vedenia sa stáva menej dôležité. Stáva sa to preto, že vzhľadom na vzorci Zo * j * tan (BL). Takže pre veľké Zo hodnota výrazu sa bude líšiť viac s ohľadom na dĺžku čiary na zdravie. AKR

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back