Otázky týkajúce sa vstupné napätie transformátora

N

nuttaphong191

Guest
Mám dotaz na transformátor. Musím vedieť, o vstupné napätie. Ak by som mal kúpiť neónový nápis transformátor, ktorý hovorí, že je vstupné (primárny), na 120 voltov a výstupné (sekundárne) 15 kilovoltů, musím dať 120 voltov na primárnu? Koniec napätia nezáleží. Všetko, čo potrebujem vedieť, či mám dať iné napätie, bude aj naďalej fungovať? Moja druhá otázka znie: Môžem flip okolo transformátora a dať napätie na sekundárnom dostať iné na primárnu? Len opýtať!

Všetky "triky" s transformátormi je možné .. Len sa uistite, že nemusíte ísť vyššie ako maximálne napätie a prúdov ako pre primárnu a sekundárnu .. Napríklad, transformátor 120/12 kŕmiť z 60 V AC zdroje produkujú 50% menovitého výstupného napätia, ktoré je len 6V .. S pozdravom, IanP

ak je transformátor (ktorý neónové transformátory zvyčajne aréna), môže u robiť, čo chcete u s tým, že u dont ako hodnotenie. Je to len dva izolované cievky.

Áno, to bude fungovať. Jediné, čo je to, že by sa nemala vzťahovať príliš volatege tak, že je to vinutie wiil horieť.

nuttaphong191, 1. Otázka: Je možné použiť akékoľvek napätie až do menovitého primárneho napätia. Transformátor bude rozsah sekundárne napätie v súlade s transformátorom primárne / sekundárne prevodový pomer. Ak prekročíte Menovité primárne napätie veľa, jadro začne nasýtenia, čo vedie k nadmernej maximálny primárny prúd. . 2. Otázka: Môžete výmenu role primárnu a sekundárnu. V tomto prípade je maximálna priloženého napätie nesmie prekročiť menovité sekundárne napätie. Vo Vašom príklade, môžete použiť na likvidáciu 15kV označené ako sekundárne a očakávať, že 120 pri ukončení označený ako primárny. S pozdravom, Kráľ

@ Kráľ: môžete overiť, čo ste povedal v odpovedi na druhú otázku:) sekundárnym vinutie je zvyčajne rana OUT / cez primárne vinutie s jadrom v centre, vo väčšine prípadov. Pamätajte si:)

[Quote = vsmGuy] @ Král: môžete overiť, čo ste povedal v odpovedi na druhú otázku:) [/quote] Iste, to je jednoduché, ak je možné používať mozog. Ak máte jeden 120V/15KV transformátora potom môže mať dve ... Zvyšok je mozog použitie.

Môžete použiť ho ako like.But dont prekročiť hodnotenie, pretože to môže spáliť vinutia.

vsmGuy, z praktického hľadiska, na elektrické vedenie a zvukových frekvencií, nie je žiadny rozdiel, ktorý vinutia použijete ako primárny. Magnetické spojky medzi dvoma vinutiami je rovnaká v oboch prípadoch. Nech n = zmení pomer (sekundárne / primárne). Tok produkovaný v jadre o napätie V aplikovaný na sekundárne je rovnaký, ako tok produkovaný napätie NV použiť sekundárne. Tam sú niektoré drobné sekundárne (žiadna slovná hračka určená) efekty v dôsledku rozdielov v kapacitné spojenie až do špiku kostí, apod Avšak pri nízkych frekvenciách je možné tieto obyčajne ignorované. Ďalším rozdielom je, že rozptylové indukcia vonkajšieho vinutia bude vyššia. To je indukčnosť, že budete merať s ostatnými vinutia skratu. . Skúste to s cheepie Radio Shack transformátora. Používal som 6.3V vlákna transformátorov (do stále sú tieto?) Back-to back produkovať lacné 120V: 120V siete izolácia transformeo S pozdravom, Kráľ

@ Kral Vaša odpoveď je veľmi bystrý. Dúfam, že som mohol kliknúť na "mi pomohol" tlačidlo! Bál som sa o straty v jadre a kože účinok kvôli úrovni vinutia. Ale pretože ste dosiahli prakticky, musím premýšľať o tom trochu viac - možno som myslel zle!

[Quote = vsmGuy] @ Král: môžete overiť, čo ste povedal v odpovedi na druhú otázku:) sekundárnym vinutie je zvyčajne rana OUT / cez primárne vinutie s jadrom v centre, vo väčšine prípadov. Pamätajte si:) [/quote] človek, videl som, čo som robil u v tomto fóre. počet ľudí, u som pomohol, je bezpočet. tak, ako zaobchádzať s ľuďmi prístupu mravcov téma je pre mňa úžasné. Chcem vedieť viac. dobré gesto, dobrá dispozícia. u, sú skvelé. ťa človek

Áno, to bude fungovať, ale len sa uistite, že u nedávajú príliš veľa napätia na jeho primárny.

@ Babatundeawe: Ak to, čo povedal, bolo pre mňa. Som ohromený. Prial by som si vedieť oveľa viac, takže môžem zdieľať viac a numberbseide "pomáha" v mojom profile, kríža dvojciferným! Len tak viem, že som dobrý človek.

ak je transformátor (ktorý neónové transformátory zvyčajne aréna), môže u robiť, čo chcete u s tým, že u dont ako hodnotenie. Je to len dva izolované cievky.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back