Otázky týkajúce sa stability operačný zosilňovač a linearity

Z

zedrck

Guest
Ahoj evrybody, ja som v súčasnej dobe sa snaží navrhnúť 1GHz dolnopriepustný filter s týmto obvodom (pozri question.pdf) Vždy som pracoval s obvodmi beží na nižších frekvenciách, takže v týchto prípadoch by čistý dizajn zostali nastavenie rezu -off frekvenciu filtra s CS a CF (rovnako ako v Butterworth filter config ...) a sa Marge s 20dB medzi uzavretej slučky zisk (0 dB) a otvorené slučky zisk v tejto cut-off frekvencia, ale v tomto prípade , znamenalo by to, že operačný zosilňovač reguluje slučka s 20 dB na 1GHz ... a potom ukazuje GBW = 10GHz !!!!! Takže moja otázka znie: - Ak je môj OZ je pomalší (!! GBW = 3GHz ;-)), čo sa stalo, ak Cs = 0, F a CF = 0 F. ... ? Ak je limitná kmitočet je daný operačný zosilňovač sám, mám očakávať, že akékoľvek problémy týkajúce sa stability, linearita ... alebo čo? Vďaka pokročilej pre zdieľanie vašich mysliach!

Dobrý deň, existujú rôzne veci povedať. Ak ste hovoril o zosilňovač s vonkajšími obvodmi spätnej väzby, je hypotetická otázka, na môj názor. Nebudete schopný pracovať so stabilnou vonkajšie spätné väzby, kedy má GBW na 3 GHz. To môže mať na čipe spätnú väzbu, prípadne aj s veľmi malými obvody thinfilm hybrid, ale je pravdepodobné, že sa ubytoval IO. Ale môžete vyskúšať. Okrem toho bude filter charateristics ovplyvnená určite obmedzenú GBW. Typicky je možné realizovať, nízke Q charakteristiky filtrov ako Besselovho alebo Gauss, respektíve ďalšie póly sú zavedené. V najlepšom prípade sú parametre optimalizované empiricky. Nad 0,5 alebo 1 GHz, i elektrický obvod, musí byť považovaná za meškanie, koncentrovaný prvok modelov stále nepresné. S pozdravom, Frank

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back