Otázky týkajúce sa sila signálu a útlmu médiá

P

psi

Guest
Dobrý deň. Mám dotaz. Ak mám signál, povedzme Acos (2pi Fc t) a mám stredné s týmito Frekvenčný rozsah: H (f) = {2 volty, na | f | <10 0 voltov, inak} a povedzme, Fc = 5 ... tak, aby signál prechádza tieto médiá ... Ak je signál o výkone 100 wattov ... Ako bude môcť byť po prechádza médium? iná otázka .. ako môžem vyjadriť útlm média v dB? : Roll: Vďaka

Vyzerá to ako ideálny low-pass filter so ziskom 2 v napätí. To znamená, že má silu zisk 4. Dostanete 400 W von.

Takže to, čo urobil, bolo námestie 2, aby sa stáva 4? A útlm média v dB? Je to 20log (2) alebo 10log (2)? Vďaka

Som za predpokladu, že koeficient v sínusoida je jeden. Skutočné napätie zisk 2 / A, pokiaľ tomu tak nie je. Dobre, výkonový zisk je štvorec napäťový zisk. (2 / A) ^ 2 Je to nejaký druh imaginárneho sveta položky? Pamätajte si, že pasívne obvody a materiály majú len straty, ani zisky.

Ak sa rozhodnete pomer výkonu k výpočtu útlmu v dB, musíte vynásobiť logaritmus pomeru výkonu o 10. A ak sa rozhodnete pre výpočet amplitúdy útlm v dB, musíte vynásobiť logaritmus amplitúdy o 20. Takže odpoveď je 10log (2 ^ 2) alebo 20log (2).

Hi H (f), by nemal mať žiadne jednotky. Máte voltov v ňom. Ste si tým istý. brmadhukar

Myslím, že nie je atenuation vôbec, pretože FC = 5Hz, ale tým, čo hovoríte, signál bude completo distortied pretože toto: H (f) = 2V pre f

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back