otázky týkajúce sa MOS v slabej inverzie regióne!

Som navrhovaní obvodov s nízkym výkonom, aktuálne Každá vetva je o niekoľko Decade alebo sto nA. Myslím, že to môžu byť generované zkreslujícího MOS v slabej inverzie regióne. Zjednodušený vzorec slabé inverzie región takto: id = (w / l) * Id0 * exp {VGS / [n * (kt / q)]}, takže ak viete faktor N a Id0, že je ľahké sa dostať id ručne. Ale ja používam BSIM3v3 pre simuláciu a model nedávajú tieto dva parametre. Takže otázka je, ako sa dostať n a Id0 z BSIM3v3 model? Alebo existuje nejaký spôsob, ako caculate id slabé inverzie v oblasti ručne pomocou BSIM3v3 parametrov modelu. Vďaka!

Myslíte si naozaj potrebujete urobiť, ručné výpočet? Ak je ručný výpočet, nie je pre vás naozaj dôležité, ako sa o pokuse o získanie požadovaného prúdu priamo zo simulácie. Tým, že Uprednostnenie na slabé inverzie, Menia pomer tranzistora. začať s jedným tranzistorom prvý. potom sa dostanete do rytmu, keď idete na väčší okruh. Čo technologických procesov, ktoré používate? 0.18μ procesu?

Díky moc za rady! Som začiatočník a neskúsený. V učebniciach autori povedal, že prvým krokom bolo navrhnúť, aby sa ruky do výpočtu počítačovej simulácie. Takže sa snažím robiť ručne calcution, a myslím, že je to dobrý spôsob, ako získať designu intuíciu. Ja používam XFAB 0.6u procesu. Včera som našiel dokument o tom, ako získať ruky výpočet parametrov pre MOS slabé inverzie prevádzke od BSIM3v3 model. Je to užitočné pre mňa. Aj tak vďaka!

[Quote = jimmyshu] Díky moc za rady! Som začiatočník a neskúsený. V učebniciach autori povedal, že prvým krokom bolo navrhnúť, aby sa ruky do výpočtu počítačovej simulácie. Takže sa snažím robiť ručne calcution, a myslím, že je to dobrý spôsob, ako získať designu intuíciu. Ja používam XFAB 0.6u procesu. Včera som našiel dokument o tom, ako získať ruky výpočet parametrov pre MOS slabé inverzie prevádzke od BSIM3v3 model. Je to užitočné pre mňa. Aj tak vďaka! [/Quote] Ahoj jimmyshu by u radi ukázali mi papier! Veľmi vďaka:)

Jedná sa o knihe, vrátane metódy výpočtu presné parametre ruky v slabom prevádzke od inverzie BSIM3 model.

zaujatosť MOS v slabom regióne inverzie a simulácie

slabé inverzie operácia nie je Odporučiť, pretože hluk marže veľmi slabá ...

Stačí len použiť simuláciu metódou extrahovať param môže byť len pridáva niektoré matematické pocessing.Be istí, že údaje o MOSFET tiež vybraná z "nasýtenia" regiónu slabé inverzie prevádzky.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back