Som navrhovaní obvodov s nízkym výkonom, aktuálne Každá vetva je o niekoľko Decade alebo sto nA. Myslím, že to môžu byť generované zkreslujícího MOS v slabej inverzie regióne. Zjednodušený vzorec slabé inverzie región takto: id = (w / l) * Id0 * exp {VGS / [n * (kt / q)]}, takže ak viete faktor N a Id0, že je ľahké sa dostať id ručne. Ale ja používam BSIM3v3 pre simuláciu a model nedávajú tieto dva parametre. Takže otázka je, ako sa dostať n a Id0 z BSIM3v3 model? Alebo existuje nejaký spôsob, ako caculate id slabé inverzie v oblasti ručne pomocou BSIM3v3 parametrov modelu. Vďaka!
Myslíte si naozaj potrebujete urobiť, ručné výpočet? Ak je ručný výpočet, nie je pre vás naozaj dôležité, ako sa o pokuse o získanie požadovaného prúdu priamo zo simulácie. Tým, že Uprednostnenie na slabé inverzie, Menia pomer tranzistora. začať s jedným tranzistorom prvý. potom sa dostanete do rytmu, keď idete na väčší okruh. Čo technologických procesov, ktoré používate? 0.18μ procesu?
Díky moc za rady! Som začiatočník a neskúsený. V učebniciach autori povedal, že prvým krokom bolo navrhnúť, aby sa ruky do výpočtu počítačovej simulácie. Takže sa snažím robiť ručne calcution, a myslím, že je to dobrý spôsob, ako získať designu intuíciu. Ja používam XFAB 0.6u procesu. Včera som našiel dokument o tom, ako získať ruky výpočet parametrov pre MOS slabé inverzie prevádzke od BSIM3v3 model. Je to užitočné pre mňa. Aj tak vďaka!
[Quote = jimmyshu] Díky moc za rady! Som začiatočník a neskúsený. V učebniciach autori povedal, že prvým krokom bolo navrhnúť, aby sa ruky do výpočtu počítačovej simulácie. Takže sa snažím robiť ručne calcution, a myslím, že je to dobrý spôsob, ako získať designu intuíciu. Ja používam XFAB 0.6u procesu. Včera som našiel dokument o tom, ako získať ruky výpočet parametrov pre MOS slabé inverzie prevádzke od BSIM3v3 model. Je to užitočné pre mňa. Aj tak vďaka! [/Quote] Ahoj jimmyshu by u radi ukázali mi papier! Veľmi vďaka
Stačí len použiť simuláciu metódou extrahovať param môže byť len pridáva niektoré matematické pocessing.Be istí, že údaje o MOSFET tiež vybraná z "nasýtenia" regiónu slabé inverzie prevádzky.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.