Otázky týkajúce sa konštrukcie transformátora

Z

zio_nneo

Guest
Páči sa niekto predstavu o konštrukcii transformátor? Ako vypočítať priemer drôtu pre trasformer napájanie? Ako je to s počtom otočení a veľkosť jadra? Má na kvalitu jadra vplyv napätie indukované v sekundárnej strane. Aké sú straty v trasformer a ktorý z nich je veľmi kritický?

[Quote = zio_nneo] Páči sa niekto predstavu o konštrukcii transformátor? Ako vypočítať priemer drôtu pre trasformer napájanie? Ako je to s počtom otočení a veľkosť jadra? Má na kvalitu jadra vplyv napätie indukované v sekundárnej strane. Aké sú straty v trasformer a ktorý z nich je veľmi kritický? [/Quote] Je tu príliš veľa vzorcov k tomu všetky hore. Navrhujem, aby sa "Príručka elektronických tabuľky a vzorce" od Sams (22469), ISBN :0-672-22469-0. Číslo ISBN je na šiestom vydaní, tak sa pozrite na poslednú ...

Navrhol som niekoľko transformátory pre nejaký projekt o niekoľko rokov späť. V podstate jeho pomerne jednoduché, aj keď nemám vzorec je na temene hlavy. Mám pár čriepkov, ktoré som si spomenul, že môžete vytvoriť svoj návrh život omnoho jednoduchší. Po prvé, jadro je najdôležitejšia časť transformátora. Normálne skladané plechy kremíkové ocele sa používajú zodpovedajúce hrúbky v súvislosti s celkovým výkonom. Existuje niečo ako tok nasýtenia, po ktorom jadro už sa chová ako transformátor a šortky sa celú vec. IIRC je okolo 1,6 Tesla pre vysoko kvalitné lamináty na frekvencie. Takže operačného toku musí byť niečo nižšie ako táto a bezpečnostnú rezervu. Budete najprv zistiť počet závitov na primárnej strane, samozrejme. Takže s vybraným indukcie a primárnej strane napätia a frekvencie môžete určiť počet závitov tam ot / volt parametrov. Teraz je legrační je, že veľkosti jadra, je jednoducho vec pojať požadovaný počet závitov všetkých vinutia (primárne, sekundárne, teritiary atď) na svojich drôt jazyky. Všetky vyššie uvedené je pomerne hrubé a nedotiahnutých popisu typických line-frekvenčným meničom design. Ale pre skutočnú efektívnu a spoľahlivé konštrukcie treba Consul nejaké dobré odkazy na túto záležitosť. Šťastný projektovanie.

Nezadáte, aký druh transformátora, ktorý chcete k designu. Existuje niekoľko typov transformátorov a návrh postupu môžu byť veľmi odlišné.

DO má niekto odkaz na knihu Príručka Elektronické tabuľky a vzorce ", ktoré SAMS

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back