Otázky týkajúce sa GM / Id Metodika

G

gaom9

Guest
Ahoj, Nedávno som sa začal učiť GM / ID Metodika pre analógové obvody, a považujem, že je celkom užitočné. Prečítal som nejaké papiere o tom, a myslím, že najdôležitejšou vecou pre to, aby sa krivky GM / Id oproti Id / (W / L) a GM / ID oproti VA, a potom sa kompromis pre všetky požiadavky sa , ako je hluk, zápas, šírka pásma, zisk, a tak ďalej. Ale nemám tušenie, aby sa obe krivky a Va (čoskoro napätie). Môže mi niekto povedať, ako sa dostať do tempa a je hspice, prosím? A ja chcem samlpes o tejto metodiky, tiež, prosím. Ďakujem moc! S pozdravom!

Ahoj gaom9, Dúfam, že to pomáha! . Lib "/ xxxxxxx / SPICEFILEFROMFOUNDRY" TT. Možnosti po krátkej dccap. Param gs = 1 VGS g 0 DC "GS" MN1 gg 0 0 NCH L = 0.18um W = 10um. Op. DC 0.2V 1,8 gs 10mV. Sondy gm_id = par ("GMO (MN1) / I (MN1)"). sonda id_w = pár ("I (MN1) / W (MN1)"). end

Ahoj jnuhope, Ďakujeme! Teraz môžem dostať krivky GM / id vs ID / (W / L), ale myslím, že to má byť. Sonda id_w_l = pár ("I (MN1) * L (MN1) / W (MN1)"), vo svojej odpovedi . A potom som použiť log stupnice pre X. Ok krivky vyjsť. Ďakujem moc! A môžete mi povedať, ako sa dostať Va (Early napätie) a inverzný koeficient IC. Tiež, ako sa dostať Kbeta v Hspice alebo Cadence. Ďakujem moc! Mám tlačiť buttom "mi pomohol." S pozdravom: D: D: D

Myslím, že DenisMark má pravdu. Ja osobne nemám simulovať Inverzia koeficient a čoskoro napätie (to je koniec koncov CMOS, že jo?), Ale stačí mať predstavu, kde je neobjektívny vaše tranzistor (slabé inverzie alebo silné inverzie) I simulovať GM * ro takto: ..... VG G 0 DC 0,2 vt 'vd d 0 DC 1. op. DC vd 0 1,8 10mV. Sonda AV = pár ("gm0 (MN1) / gdso (MN1)") ** poskytujú jednosmerné napätie brány ako väčšie 200mV ako VT, VT môže byť priradená Orientačná hodnota, potom zamiesť VD **

Ako merať! Valiť sa cez zdroj napätia nie je správnym spôsobom, a zložitejšie. Jeden môže používať transconductor v uzavretej slučke spojenia, aka diódy zapojené Most. Tak jeden môže valiť sa cez zdroj prúdu Id. To je správna cesta, sa stabilizovať pracovný bod zosilňovača, ako vypočítať malý signál parametre prerušenia slučky. V tomto prípade prerušenia slučky nie je nutné, pretože sme získať parametre prevádzky bodu. Napr. Jedno majú spoločné zdroj zosilňovač s ideálnym zdrojom prúdu záťaže a je potrebné simulovať AC zosilnenie a vo fáze, jeden správny spôsob, ako to urobiť, je, ako som sa zmienil vyššie.

Ďakujem moc! Aj vypočítať hodnotu I0 a nech n = 1,4. dostať krivky IC. S pozdravom!

Ahoj, čo je metóda pre vykresľovanie GM / id vs IC v strašidlo?

Dobrý deň, mám otázku ohľadom posúdenia BW v gmid metodiky. Akú hodnotu mám nastaviť pre FT, tak, že stretnem BW požiadavky. Myslel som, že projektovanie na 10 * ft, je to rozumné priblíženie. Tiež je tam nejaký spôsob výberu ft Vďaka

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back