otázku potrubia!

J

jfzhan

Guest
Vážení,
Mám otázku ohľadom potrubia designu.Ako vieme, potrubia je pre urýchlenie obvode.Ak je meškanie kombinácia circiut medzi dvoma registra nemôže uspokojiť so šírkou hodinovom cykle.Compination budú rozdelené a zaregistrujte sa bude vložený.
Teraz by ma zaujímalo, ak existuje algoritmus, ako A B C D E F G H,
Môžem design ako je táto,
štyri register pre ukladanie T1 = A B, T2 = C D, T3 = E F a T4 = G H.
a dva registra je pre T11 = T1 T2, T12 = T3 T4,
a tak ďalej.

Ďalšou metódou je, že som si okruh kombinácia A B C D E F G H priamo.

Moja otázka je,

Ako môžem vedieť, aká metóda sa používa na taktovacej frekvencii?

Napríklad,
Možno že existujú nejaké pravidlá, že ak je pod taktovacej frekvencii 30MHz, môžete použiť druhý.V opačnom prípade budete potrebovať conside prvý?

Ste v podstate začať wihtout ropovodu postupne zavádzať potrubie fázy, kde sú rýchlosť prekážok.Ale jeho dobrej praxe mať etapách medzi rôznymi alogorithms bez ohľadu na rýchlosť vášho požiadavke, ak sa chcete vyhnúť latencie.

used based the clock frequency"?

Čo myslíš tým ", ktorá metóda
sa používa na taktovacej frekvencii"?
Mali ste na mysli ", ktorá metóda by mala byť použitá pri písaní rtl", alebo ste mal na mysli ", ktorá metóda syntézy nástroj použiť pre generovanie netlist"?

Hi jfzhan,

Čím vyššia frekvencia viac registrov, musíte použiť.
Keď som písal pre RTL 100Hz som registre beteween tri alebo štyri fázy.Takže si napríklad môžete urobiť okruh kombinácia A B C D E F G H sa priamo zaregistrovať a výstup pred použitím.
Pre 150Hz som použil registre medzi dva alebo tri stupne v závislosti od zložitosti obvodu.Vo Vašom príklade môžete urobiť okruh kombinácia A B C D a zaregistrujte sa na výstupe T1, potom E F G H a zaregistrujte sa na výstupe T2 a T1 T2 môže byť neregistrovaných alebo registrovaných v závislosti na logike
, ktoré budú použité neskôr.

Záleží na ur Max požiadavku frekvencie a zdroje u potreba až k dát.
U B C D E F G H = 7 sčítačky, Max Freq = 1/Taddr, Latency = 7.
Predpokladám, že u hv registroch po výbava.
Je-li u potreba to robiť tak ako u said:
Potom T1, T2, T3, T4 môže byť paralelne, a tak môže byť T11 & T12
používa 7 sčítačky, bude Max Freq bude rovnaké, ale Latency klesne na 3.
Teraz u môže rozhodnúť urself.Čo chcem povedať, je, že žiadne takéto pravidlo, ale môže sám nastaviť jeho pravidlá pre architekta návrhu, pretože podľa požiadaviek systému.

Vďaka za každý dobrý odpoveď!

Cieľom je predovšetkým, že keď použijete príliš veľa potrubia v dizajne RTL, brána počet bude väčšia ako žiadne potrubia.

Vďaka!

Nástroj môže rozhodnúť, či použiť potrubia.Ako by si popísať okruh.nástrojmi vykonávať acrodingliy.

Moja práca je prietok,

1 rozhodne algoritmus
2 rozhodnúť architecure a rozhodne potrubia
3 písať RTL
4 syntéza
5, ak meškanie nemôže byť spokojné, redesign.

Neviem, aké nástroje môžu pomôcť pri rozhodovaní o ropovod?

áno, je to na vás, rozhodnúť, potrubia!
Nástroje môžu byť užitočné, ale nemôžete spoliehať na to.

Nazdar,

Myslím, že najprv by ste mali vedieť o algoritmus zložitosti.Ak je všetko v jednoduchý algoritmus nemusíte pipleline.Musíte optimalizovať svoje algoritmy a nájsť celkom logické etapy svojho algoritmus potrebujete, potom na taktovacej frekvencii a procesov, môžete nájsť, koľko hodín obdobia musíte splniť algoritmus, a potom môžete využiť pipleline techniky.

ako u vás veci, najviac rýchly spôsob, ako sa
použitie jednosmerného retiming, keď ste definovali etapy

áno, je-li váš operačný systém frekvencia je nízka,

môžete použiť druhý spôsob.

Ak váš operačný systém frekvencia je veľmi vysoká,

Možno, môžete použiť prvú metódu.

jfzhan Napísal:

Vážení,

Mám otázku ohľadom potrubia designu.
Ako vieme, potrubia je pre urýchlenie obvode.
Ak je meškanie kombinácia circiut medzi dvoma registra nemôže uspokojiť so šírkou hodinovom cykle.
Compination budú rozdelené a zaregistrujte sa bude vložený.

Teraz by ma zaujímalo, ak existuje algoritmus, ako A B C D E F G H,

Môžem design ako je táto,

a tak ďalej.Ďalšou metódou je, že som si okruh kombinácia A B C D E F G H priamo.Moja otázka je,Ako môžem vedieť, aká metóda sa používa na taktovacej frekvencii?Napríklad,

Možno že existujú nejaké pravidlá, že ak je pod taktovacej frekvencii 30MHz, môžete použiť druhý.
V opačnom prípade budete potrebovať conside prvý?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back