Otázka o ideálny operačný zosilňovač analýzy

E

electroboy

Guest
ahoj .. Mám pochybnosti o ideálny operačný zosilňovač analýzy .. Mám pripojený dokument programu Word pre lepšie usadenie moje otázky .. nájdete ho ... moja otázka je: "Prečo Vn blíži VP ak zisk je nekonečno a nie naopak?" Kniha neuvádza jasne ... Vzal som si ho od OZ desigh & analógových integrovaných obvodov Franco ... prosím odpoveď na moju otázku .. vďaka vopred ...

electroboy, mali by ste vedieť, že toto pravidlo (Vp = Vn) platí len v prípade spätnej väzby. Pozadie je, že veľmi malé napätie (blíži nule) cez vstup je dostačujúca, aby spôsobila výstupné napätie - stiil v lineárnom prevádzkovom rozsahu operačný zosilňovač (ak je jeho zisk prístupy nekonečno). Táto nerovnovážnou (stabilizácia v lineárnom rozsahu) sa deje automaticky v dôsledku negatívnej spätnej princípe.

electroboy, mali by ste vedieť, že toto pravidlo (Vp = Vn) platí len v prípade spätnej väzby. Pozadie je, že veľmi malé napätie (blíži nule) cez vstup je dostačujúca, aby spôsobila výstupné napätie - stiil v lineárnom prevádzkovom rozsahu operačný zosilňovač (ak je jeho zisk prístupy nekonečno). Táto nerovnovážnou (stabilizácia v lineárnom rozsahu) sa deje automaticky, vzhľadom k negatívnej spätnej väzby princípe.
Áno, pane .. som pochopil, že .. ale podľa knihy, to vám povie Vn iba blíži Vp a nie Vp prístupy Vn (v poslednom riadku) .. prosím povedzte mi, prečo .. moc ďakujem za trávenie ur cenný čas so mnou ...

Áno, pane .. som pochopil, že .. ale podľa knihy, to vám povie Vn iba blíži Vp a nie Vp prístupy Vn (v poslednom riadku) .. prosím povedzte mi, prečo .. moc ďakujem za trávenie ur cenný čas so mnou ...
Všimnite si, že ste vítaní so svojimi otázkami. Tu je moja odpoveď: Vzhľadom k tomu, Vn (invertujúci vstup) je pripojený k spätnej ceste napätie na Vn je self-regulovaný tak, že nadväzuje na napätie, ktoré je jedinou príčinou výstupným napätím - a to je Vin = Vp. To platí pre non-invertujúci zisk aplikácie. V prípade, že striedač máme Vp = 0 a napätie UN sa automaticky nastaví na hodnotu (v tesnej blízkosti Vp = 0), tak, že sa udržiava operačný zosilňovač v jeho lineárnej oblasti. Tak, v oboch prípadoch Vp je pevná a Vn blíži tejto určenú hodnotu.

Tak dlho, ako operačný zosilňovač je v každom negatívnej spätnej väzby konfiguráciu, sa snaží svoje najlepšie (aj keď to nemusí byť vždy úspešná) upraviť jeho výkon taký, že 2 vstupy sú na rovnakom napätí (tj virtuálne krátke). Digest vyhlásenie vyššie a pokúsiť sa aplikovať ho na napätie nasledovník, invertujúci a neinvertujúci zosilňovače. Po tom, považujú ak operačný zosilňovač môže nepodarí dosiahnuť virtuálne krátky scenár. [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post pridal v 17:09 ------ ---- Predchádzajúci príspevok bol v 17:07 ---------- [/SIZE] [/COLOR] Ak operačný zosilňovač je v každom negatívnej spätnej väzby konfiguráciu, sa snaží svoje najlepšie (aj keď to nemusí vždy úspešné) pre nastavenie jeho výstup tak, že sa 2 vstupy sú na rovnakom napätí (tj virtuálne krátke). Digest vyhlásenie vyššie a pokúsiť sa aplikovať ho na napätie nasledovník, invertujúci a neinvertujúci zosilňovače. Po tom, je potrebné pri operačný zosilňovač nemusí dosiahnuť virtuálne krátky scenár.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back