Otázka na cut-off frekvencia vlnovodu, vďaka!

E

electro_nemo

Guest
Mám trochu zmätení hraničné javy sa stalo v vlnovody, potrebujú vašu pomoc, prosím. Napríklad obdĺžnikového vlnovodu má svoje prvé dva medzné frekvencie sa TE10 ~ ~ 6.56GHz a TE20 13.12GHz, a ja som kŕmenie vlna frekvencie 14GHz (to vlna musí byť TE a TM vlny tak, aby mohol v skutočnosti šíri ?), potom by mal mať najmenej dva režimy (TE10 a TE20) koexistujú vnútri vlnovodu nie? a, hoci vlna nesie dva rôzne režimy pre propagáciu, ale stále udržiava svoje vlastné frekvenciu, tj 14GHz, nie? Ak sa nemýlim tak ďaleko, tak to mi vadí veľa, je to, ako môže táto vlna monochromatického mať dve rôzne vlnové dĺžky vnútri vlnovodu? Mockrát vám ďakujem za vašu pacienta vysvetlenie! : |

Skúste [Comms] vlnovodného typu Handbook (mikrovlnná rúra 1986) skontrolujte PM. Najlepšie ohľadom

[Quote = electro_nemo] Napríklad obdĺžnikového vlnovodu má svoje prvé dva medzné frekvencie sa TE10 ~ ~ 6.56GHz a TE20 13.12GHz, a ja som kŕmenie vlna frekvencie 14GHz (to vlna musí byť TE a TM vlny, takže že môže skutočne množiť?) [/quote] Záleží na tom, ako kŕmite vy vlnovod. Môžete exit Rozmnožovacie módy čisto, alebo ako zmes oboch.
potom by mal mať najmenej dva režimy (TE10 a TE20) koexistujú vnútri vlnovodu nie?
To nie je nutné. Ak ste sa spustí iba TE10 (alebo TE20) režime, napríklad, to bude množiť len vnútri vlnovodu ideálne aj frekvencia je vyššia ako druhý (tretí, atď ...) poistky.
a, hoci vlna nesie dva rôzne režimy pre propagáciu, ale stále udržiava svoje vlastné frekvenciu, tj 14GHz, nie?
OK.
Ako je to vlna monochromatického mať dve rôzne vlnové dĺžky vnútri vlnovodu?
Kde je rozpor? Monochromatičností nezávisí na modálne model. Budete mať len viac komplikujú rozloženie poľa vnútri vlnovodu oproti jediný spôsob budenia. Navyše jediný spôsob signál môže byť ľahko premenený na multimoded na vlnovodu nedostatky (príruby, kolená, ...)

Ako je to vlna monochromatického mať dve rôzne vlnové dĺžky vnútri vlnovodu?
Kde je rozpor? Monochromatičností nezávisí na modálne model. Budete mať len viac komplikujú rozloženie poľa vnútri vlnovodu oproti jediný spôsob budenia. Navyše jediný spôsob signál môže byť ľahko premenený na multimoded na vlnovodu nedostatky (príruby, ohyby, ...)
Vďaka za vysvetlenie! K poslednému bodu, jednoducho sa cítim celkom stranged, že vo vnútri vlnovodu, vlna nesie rôzne vlnové dĺžky pri rovnakých frekvencií. Ešte raz vďaka!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back