Otázka: Mikrokontrolér prekladač a programátor

H

Hai_Men

Guest
Som nováčik na mikrokontrolér a chcem začať s PIC a PBP od: hxxp: / / www.melabs.com / products / index.htm som na nasledujúcu otázku? Je možné použiť rôzne PIC programátor (na rovnakom porte) s iným kompilátorom (PBC je EPIC, ale chcel by som použiť iný design, ktorý ľahko contruct a lacnejšie ako P16Pro od: hxxp: / / inxm.net /) Vďaka vopred za Váš čas a odpoveď.

Obvykle PIC programátor je veľmi jednoduché. používajú niektoré riadky z paralelného portu pohybovať programovanie linky na zariadení. Videl som niekoľko rozhranie pic programátor, ktorý vám umožní nastaviť paralelný port PIN, ktorý používate pre určitú funkciu. S pozdravom

Dobrý deň, môžete vyskúšať IC-PROG To je pekné aplikácie a majú schopnosť conect s množstvom hardvéru, nájdete tu www.ic-prog.com

Tiež sa pozrite na Zeus multiprogrammer môže program, fotky, rovnako ako AVRS

Kompilátor. assembler a programátor sú differente veci. Môžete si vytvoriť svoj kód s kompilátorom (C, základné, Java, atď), alebo assembler (ako MPLAB). Výsledkom bude súbor *. hex. Jedná sa o súbor, ktorý budete používať na programovanie PIC. Použiť ľubovoľný programátor, ktoré podporujú cieľ PIC. Vyberte si, čo rozhranie, ktoré chcete používať (sériový, paralelný alebo USB), potom postaviť alebo kúpiť programátor. Hľadať na fóre a nájdete niektoré odkazy. Aj osobné použitie ICPROG s programátorom JDM (sériové rozhranie, žiadne externé napájanie supplie), ale niektoré časy sa chýb, špeciálne s OTP PIC, a EPIC programátor (veľmi stabilné a jednoduché ovládanie, disavantage, je pre paralelný port). Pre drobná pomoc sa začiatky pozri http://www.elektroda.pl/eboard/viewtopic.php?p=205856 Dúfam, že to pomôže.

Vďaka za všetky odpovede som sa postaviť na JDM programátor na tomto webe: hxxp: / / www.doonee.com/m3p/m3p-main.html PCB bol vytvorený za použitia metódy LaserJet s "listom" Double papier premium (modrá, biela obálka) ako médium prenosu. To funguje dobre. Služba na 20 sekúnd, keď to v pohode stačí ponoriť do vody a papiera, môže byť veľmi ľahko odstrániť. Použil som dierovaný stripboard ako vodítko pre vyvŕtanie otvoru všetky dôležité (ZIF a jumper). ZIF konektor (40 pinov)-nie ste istí, akú značku, len ma stálo RM 32.00 (USD8.50) ICProg použité ako programátor.

Pic Základné Pro je kompilátor, nič viac. Pic16PRO je hardvér. dve oddelené veci. je potrebné softvér spustiť prekladač (vrelo odporúčam MicroStudio pre programovanie v PBP) a je treba oddeliť softvér na spustenie Pic16PRO. si môžete kúpiť za $ 15US pic16PRO, takže to nie je naozaj stojí za čas / peniaze, postaviť sami. Softvér tiež stojí $ 20 (ale môžete nájsť na internete, keď sa pozriete dosť). Myslím, že obaja sú cenovo dostupné a stojí za nákup. Odporučil by som dostať pic USB programátor, pretože programovanie času (čas potrebný na načítanie hex súboru do pic čipu) je oveľa menší. Pic Základné Pro je skvelý spôsob, ako začať sa učiť procesorov. PIC čipy sú zadarmo ffrom W * w.microchip.com a jazyk je veľmi jednoduché, aby pic a učiť sa. môžete získať naozaj skvelé online knihy o programovaní v jazyku pic, hľadanie aroun - Pridal som link ... Mr.Cool

Ahoj, mimochodom, chcem povedať niečo o tom, JDM programmer.Jdm programátor niekedy dá omylom, je to normálne, pretože nepoužíva žiadne externé JDM power.So programátor obvode získava všetku moc sériové port.Some radičom Serial IC majú príponu-D a neposkytujú potrebnú energiu, keď JDM programs.So dostanete chyby:) I poradiť, aby ste Supp moc JDM externally.It funguje efektívnejšie. Na zdravie, Analyzer.

Môžete použiť ICC kompilátory a montéri, majú široké spektrum podporovaných čipov.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back