otázka: Ku-Band LNB

L

littlemmx

Guest
ahoj všetci, som nový prichádzajúci.
Mám otázku ohľadom LNA v Ku-Band LNB, zvyčajne šumové číslo je veľmi nízky, chcem požiadať ktokoľvek, kto je dobrý LNA, ako môže aj znížiť NF na Ku-Band.

littlemmx Napísal:

ahoj všetci, som nový prichádzajúci.

Mám otázku ohľadom LNA v Ku-Band LNB, zvyčajne šumové číslo je veľmi nízky, chcem požiadať ktokoľvek, kto je dobrý LNA, ako môže aj znížiť NF na Ku-Band.

ďakujem za Vašu odpoveď.
Len som zistil, že hluk postavu Ku-Band LNB je veľmi nízka, v 14GHz, šumové číslo je 0,8 ~ 1 dB (typ).
takže chcem navrhnúť LNA takhle, ale neviem, dôležité, že vplyv hluku postavu LNA.
nemá niekto mi môže pomoct?

Nazdar,
Aj za predpokladu, že ste navrhovaní diskrétne LNA, hlavné tlačidlá ovládajúce NF z LNA je voľba aktívna zariadenia, počet pasívnych odporov a aktuálne DC consumped.
Budete potrebovať iba jeden tranzistor ako aktívnu časť LNA, výber tranzistor je zásadný problém na tejto frekvencii, na semiconductos napríklad Philips BFG séria s nízkou hlučnosťou a vysokou charakteristík Ft samozrejme vysoko Ft znamená lepšie šumové číslo a získať , sú pasívne odpory používané na ovplyvnenie a spätnú väzbu, ale starostlivým výberom ich hodnôt je potrebné, aj vzhľadom na ich prínosu tepelného šumu, jednosmerný prúd ovplyvňuje aj minimálny hluk postavu a zisku LNA.
Nasledujúce URL obsahuje veľmi užitočnú knihu o diskrétny dizajn LNA, hoci pre 1.9GHz aplikácie, nie v pásme Ku, ale poskytuje užitočné všeobecné metodiky pre navrhovanie Diskrétne design LNA.
http://www.semiconductors.philips.com/acrobat/other/discretes/CDMA_LNA_design.pdf
neváhajte a pre prípadné otázky.
pozdravy,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back