Otázka krištáľovo zaťaženie kondenzátora

P

pigkiller

Guest
Nie som si jasno o zmysle kryštálu CL zaťaženie kondenzátora. Rovnako ako v referenčná príručka, kryštál má nasledovné parametre: Ls, Rs, Cs pre sériu rezonanciu, KP vnútorné skrat kondenzátor, potom to, čo je zaťaženie kondenzátor CL zmysel? 1. Ako kryštál vnútorné parametrov modelu, len pripojiť skrat na Cp. 2. Modeling parazitné vplyv na PCB doske. 3. kryštálový oscilátor IC má vstupnú kapacitu CL. ktorý z nich je správna? S pozdravom

Vážený pane: V oscilácie paralle. Xin a Xout hmly coonect 2 čiapky, 10p 10p, to znamená cload je 20p ..

Tieto kondenzátory zaťaženie by mala byť čo najmenšia a nie väčšia ako maximálna povolená kryštálu výrobcu. Všetky zaťaženie kondenzátorov dôjde k zvýšeniu riadiť prúdy cez kryštál a ovplyvňujú dlhodobé presnosti v kritických časovania obvodov. Samozrejme, že ich hodnota tiež meniť frekvenciu kmitania mierne. Typický stratový výkon 32.768KHZ CRYSTAL hodinky typu musí byť pod 1uW. Takže súčasné povolené cez tieto kryštály je v poriadku 45-100N max!

Kto teda môže mi CL fyziky zmysel? a má 1 až 3, ktoré je správne?

[Quote = E-design] tohto nakladania kondenzátory by mali byť čo najmenšie a nie väčšia ako maximálna povolená kryštálu výrobcu. Všetky zaťaženie kondenzátorov dôjde k zvýšeniu riadiť prúdy cez kryštál a ovplyvňujú dlhodobé presnosti v kritických časovania obvodov. Samozrejme, že ich hodnota tiež meniť frekvenciu kmitania mierne. Typický stratový výkon 32.768KHZ CRYSTAL hodinky typu musí byť pod 1uW. Takže súčasné povolené cez tieto kryštály je v poriadku 45-100N max! [/Quote] Dobrý deň, môžete si hovoriť, že to podrobnejšie, prečo "Každý zaťaženie kondenzátorov dôjde k zvýšeniu riadiť prúdy cez kryštál a vplyv na dlhodobé presnosti"? Vďaka, Jeff

V spoločnej konfigurácii Pierce používané v IO, je krištáľovo stratový výkon definovaný ako: Pd ≈ 0,5 (2Π x / / frekvencia x C-equiv x kolísanie napätia) ² x R, kde C-equiv: je [C držiak + Cx { CY / (Cx + CY)}] a Cx, Cy je kapacita vidieť na termináli X a Y kryštálu. Časť Cx a Cy môže byť interné IC už. Prúd, ktorý tečie cez kryštál vnútorné R (séria odpor, môže byť 20k - 50k + pre 32.768KHZ CRYSTAL) sa zahrieva kryštálu. Ak je to tak moc, že ​​môže dokonca dôjsť k poškodeniu kryštálov. Teplotné zmeny spôsobia rozladený. Samozrejme budete chcieť, aby kryštál tepla čo najmenšie, a hlboko pod maximálne povolené výrobcom. Pozrite sa na video Jim Williams na meranie prúdu pohonu pre 32kHz kryštál "nanoamps opatrenia, aby .." Na tejto stránke http://www.edn.com/videocast/video_tech_clips.html

a na moju otázku, bratia? Len som dizajn 26MHz xtal OSC čipy Mal používať externé xtal model, ja proste neviem, CL parameter quartz xtal manuálne manufacutre, mal by byť zahrnutý do xtal model pre moje simuláciu, alebo Mal byť inluded ako môj okruh Vstupná kapacita?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back