Oscilátor pomocou meniča

K

koushikr_in

Guest
vieme, že oscilátor môže byť tvorený pomocou špeciálne num meničov (NOT brány) pripojený ako slučka. Ak vezmeme človek nemôže bránu a pripojiť jeho výstup ot jeho vstupu, bude to pôsobiť ako oscilátor? uveďte dôvody tiež?

ahoj, áno. to osciluje vtip obdobie rovnajúce sa 2 * propgation oneskorením. ako budete pozorovať? je ťažké, a aj priebeh nebude naozaj námestí. BRM

Dobrý deň, ideálne nie je brána s nenulovú šírenie omeškania oscilujú s 2 * PropDelayTime, ale myslím, že skutočný nie je brána skončí zasekli na stred prenosové funkcie a nebude oscilovať vôbec. Prosím, opravte ma, či sa mýlim. S pozdravom

Budete potrebovať nejaký externý oneskorenie siete. Inak je menič tak pomaly v porovnaní s odporovú spätnú väzbu, že príde do pokoja v lineárnej oblasti. To bolo vykonané v minulosti, aby lineárne zosilňovače.

: Lol: oscilácie sa stane, keď zisk> 1 a -180 ďalšie posun: lol: máš

[Quote = koushikr_in] vieme, že oscilátor môže byť tvorený pomocou špeciálne num meničov (NOT brány) pripojený ako slučka. Ak vezmeme človek nemôže bránu a pripojiť jeho výstup ot jeho vstupu, bude to pôsobiť ako oscilátor? uveďte dôvody tiež? [/quote] Pozri tento oscilátor nižšie v obrázku využíva 74LS04. Vyrába kmitania pre 4kHz. bavte sa.

Menič so vstupným hysteréziou, ako 74LS14, bude oscilovať sama od seba v mnohých MHz. Môžete spomaliť pridaním externého RC oneskorenie siete.

[Quote = echo47] menič so vstupným hysteréziou, ako 74LS14, bude oscilovať sama od seba v mnohých MHz. Môžete spomaliť pridaním externého RC oneskorenie siete. [/Quote] Musím pridať niečo aj tu zrušte niečo. Tie sú úplne opraviť echo47. Môžete pridať RC siete odložiť oscilácie spôsobené spätnou väzbou pridávate (princíp oscilátorov) alebo hysterézia (opäť je to spätná väzba naozaj, ale IC je povedal, aby exibit spätnú väzbu alebo hysterézia). Hovorte tomu, ako chcete. To bude presne kmitať až do svojej maximálnej praktickej pásma. Za to môžete vidieť list, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou bude dať Ball Park postavu tohto pásma.

Ahoj všetkým, ospravedlňujem sa vyhrabať starý príspevok. Čítal som niektoré dokumenty týkajúce sa oscilátory pomocou striedača a moju slabú pozadie v elektronike je mi schopný pochopiť pojmy To je z papiera George Lewis o impedančné analyzátor. Predovšetkým čo odpor a kondenzátory robiť? čítanie z predchádzajúceho príspevku poskytuje nejakú externú oneskorenie pre meniče? A vybrané súčasti hodnoty sú len výhradne závislé na oscilačný frekvenciu? A frekvencia je vypočítaná s použitím 1/2 * pi * R * C. Tento vzorec súhlasí pre 4kHz potrebného papiera. Je ešte niečo, čo musím vedieť vysvetliť tento typ oscilátora? Vďaka S pozdravom Thompson

Mali by ste vidieť to ako druh astabilní multivibrátor. Pre presné frekvencia výpočtu, musíte vedieť, výstupné napätie a vstupné prahy z príslušnej IO.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back