optimálny tréningový signály pre MIMO OFDM odhad kanál

V

victoria_jitesh

Guest
Dobrý deň, im robiť projekt na MIMO OFDM kanálu estimation.For tomto chatu pomocou pilotného kanálu odhadu pre kanál odhad. Ale napriek tomu moje poňatie o pilotný kanál odhadu pre odhad kanál nie je príliš jasný. Bol by som veľmi ďakujeme ak človek mi môže pomôcť pochopiť základy špeciálne s mathamatical analýzy tejto techniky.

Ako názov napovedá, sú piloti používajú pre odhad kanál. Piloti sú odosielané so známymi hodnotami ako TX a RX. Piloti sa posielajú medzi dátových signálov. Čím vyššia je hustota, tým lepšie pilot odhadu. V prípade, že má byť vernú reprodukciu signálu na konci Rx, potom je nutné vedieť, ako / odhad kanála. Napr. Nechávať hodnotu pilota (timedomain) je x dajme tomu kanálu impulzný odozvou (ako kanál reaguje na signál) = h Nech je prijatý signál y. a hluk, n Tx-Rx rovnice môže byť písaná ako y = HX + n Vzhľadom k hluku musí byť modelovaný ako AWGN KN (0., var) y je známe, je známy tým h x = y / x (zjednodušene dal), ak U ankety sa signál pre pilotov potom pri moci odvodiť množinu hodnôt h (h1.. HN) (koeficient z filtra) pre vyrovnanie, ak sa u nejakej interpolácia (kubických / spline) na hodnotách hu budú mať približné hodnoty prenášaných údajov. Jedná sa o približné metódy a je potrebné ísť na MMSE) k lepšiemu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back