Odber vzoriek problém s multifrekvenčnej signál.

A

ashish.mw

Guest
Otázka: Signál s niekoľkými frekvenciách ako 0.3KHz, 0.4KHz, 1.3KHz, 3.6KHz, 4.3KHz je vzorkovaný so vzorkovacou frekvenciou 2 kHz. Wen vzorky signál prechádza LPF so šírkou pásma 900 Hz, čo by bolo výsledné frekvenčné zložky?

Predpokladám, že LPF sa vykonáva po filtrácii, skôr než byť anti-aliasing filter ... 0.3kHz zostáva rovnaký. 0.4kHz zostáva rovnaký. 1.3kHz aliasy na 0.7kHz týždeň 3.6kHz aliasy na 0.4kHz týždeň 4.3kHz aliasy na 0.3kHz týždeň Finále spektrum bude obsahovať komponenty na 0,3, 0,4 a 0.7kHz. LPF sa nič robiť.

LPF sa nič robiť. [/QUOTE], pokiaľ nie je úloha LPF tu, potom ako to, že výsledné spektrum je obmedzená iba na tieto tri frekvencie? Nemám problém s odôvodnením whatsoever za odpoveď, ale vaše tento bod LPF sa nič robiť, je v mojom zmysle zle. Opravte ma, či sa mýlim. Vďaka za odpoveď.

Pretože váš signál je vzorkovaný na 2kHz, maximálna frekvencia, ktorá môže byť teoreticky zastúpené, 1 kHz (Nyquistova veta). LPF na 900Hz môže odfiltrovať niečo medzi 900Hz a 1kHz. Akt odberu vzoriek pošle všetky tie vyššie frekvencie do vzorky signálu aliasing, a oni sú teraz reprezentované ako nízkofrekvenčné obrazových signálov (ktoré nemôžu byť následne odfiltrovaný digitálne). Ak chcete, aby sa zabránilo niečo nad 900Hz je z alias do vášho signálu, je nutné implementovať LPF ako analógový filter, AKO vášho samplera (tj anti-aliasing filter).

Teoreticky vzaté: (povedzme) zvážiť signál s frekvenciou fm Hz, sa odber vzoriek u fs Hz. Teraz frekvenčné zložky sú k dispozícii na výstupe by malo byť všetko: fm, FS-fm, fs + FM, 2FS-fm, 2FS + FM, .... a tak ďalej. nech už je to vzorka v pomere Nyquist, alebo nie, to sú látky, ktoré by k dispozícii. Teraz používame LPF bandážovanie obmedziť našu produkciu niektorých frekvenčnom rozsahu iba. Je to predstava správna?

Áno. Ak fs / 2 <fm <fs, potom okraje obrazového signálu FS-fm bude existovať v rámci pásma iných, skutočných signálov (oblasť medzi 0 <f menej ako fs / 2).

Teraz používame LPF bandážovanie obmedziť náš výstup na určité frekvenčný rozsah len.
Za vzorkovaného signálu, spektrálne komentárov po-fs / 2 <f <fs / 2 môže byť ani jednoznačne identifikovať, ani filtrovaný. (Negatívne frekvenčný rozsah existuje len pre "analytické" signálov, respektíve reálne signály odobratého fázový vstupnej fáze). Low-pass filtre v digitálnej oblasti pracujú len pre f <fs / 2.

som nedostal to, prosím, daj mi dôvod, prečo je to tak.? navyše v multifrekvenčnej signály, pretože doteraz nie je uvedené inak, používame fs = 2Fm kde fm je maximálna frekvencia zložky, potom v tomto prípade všetky kmitočty budú k dispozícii zodpovedajúce všetkých frekvenčných zložiek. Prosím tiež zvážiť ďalší prípad: Predpokladám, že ak otázka by požiadal o s LPF o šírku pásma 1.5KHz, a potom budeme musieť zistiť zložky na výstupe, potom to, čo všetky komponenty by byť prítomný na výstupe?

Nemôžete zaviesť 1,5 kHz LPF s frekvenciou 2 kHz vzorkovanie. Miesto dlhého vysvetlenie pozri rozsah odozvy 900 Hz Digital LPF s frekvenciou 2 kHz vzorkovanie. Myslím, že je to skôr vizuálny, prečo to nie je "pracovať" na frekvenciách nad 1 kHz. Ak nemáte pochopiť, prečo je frekvenčná pravidelne opakuje, sa odkazovať na digitálne spracovanie signálu texte knihy.

Prosím, ak vám nevadí, že pri vysvetľovaní mňa, pretože som stále nejasné. Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti, ale nemôžem pochopiť, pri vykresľovanie odpoveď Butterworth filtrom alebo iným filtrom, čo je požiadavka odberu? Prosím, pomôžte, ako som si pocit, že som veľmi chýba veľkú vec z hľadiska konceptu. [COLOR = "strieborné"] --- Aktualizované --- [/COLOR] Tiež som videl otázky undersampling prípad s pásmových filtrov, takže to, čo je váš názor na tieto otázky?

Nechápem, pri vykresľovanie odpoveď Butterworth filtrom alebo iným filtrom, aký je požiadavka na odber vzoriek?
vzorkovacia frekvencia je základný parameter v vzorke dát systému, nie je podmienkou pre vykresľovanie filter odpoveď. Frekvenčný reprezentácie vzorkovaného signálu sa skladá zo základnej skupiny a sekvencie obrázkov kapiel posunul o + /-n * fs. Je možné určiť, či konkrétny vzorky dát komponenta je základ kapely, alebo okraje signál po odbere. Jediný spôsob, ako sa vyhnúť tejto dvojznačnosti je filtrovať všetky signály mimo základnej pásmo pred odberom vzoriek. Pre problému v intial poštou, môžete ochutnať napr vstupný signál na 16 kHz, použiť digitálny dolnopriepustný filter filter a decimovať vzorkovacej frekvencii až 2 kHz. Undersampling môže produkovať jednoznačné digitálny signál, ak je vstupný signál je filtrovaný bandpass. To sa napr vykonáva v digitálnych prijímačov. Inými slovami, vyberiete jedného obrázku kapelu miesto základné skupiny.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back