O nízky šum operačný zosilňovač design!

C

colinwang

Guest
Ak je nízka hladina hluku diferenciálnej vstup operačného zosilňovača je potrebné v obvode, aké metódy môžem použiť, alebo čo mám robiť, keď som návrh, že? Čo ja viem, je, že používajú PMOS ako diferenciálnej dvojice miesto NMOS a urobiť prvej fáze získať čo najvyšší. Čo ešte? ako druh, ktorý by mal byť použitý topológiu a tak ďalej? Môžeme použiť iba MOSFET tu. Mohol by byť niekto, prosím dať nejaké rady? Vďaka! Ide! [/B]

Dobrý deň! použitie nízke prúdy, ako je to možné. skúste 1mA. To na druhej strane tiež zvyšuje zisk. robíte celý layout? akejkoľvek topológie je v poriadku. Rozloženie technika môže tiež prispieť k zníženiu hluku. - Al

Ekvivalentný šum na vstupe podľa napätia vlastne váhy sa s rastúcou GM (vysoké napätie). Takže vlastne chcete kľudový prúd svoje vstupné pár sa tak vysoko, ako je to možné. Ak chcete zabezpečiť, aby vaše vstupné zariadenia sú hlavnými prispievateľmi hluk, takže v tomto zmysle, máte pravdu v tom, vysoký zisk v prvom stupni, ale nie overdesign to.

chopper stabilizovaný op-amp design je jedným z najlepších spôsobov, ako zabezpečiť nízku hlučnosť

a použití dlhých kanálov dĺžky poraziť 1 / f šumu.

Pre nízkofrekvenčné hluk, teda 1 / f šum: BJTs majú obvykle lepší výkon, ale ak budete musieť použiť CMOS, často vstup PMOS fáze je najlepšie. Veľký vstupné zariadenie tiež pomôcť toto. Tam sú tiež niektoré techniky obvodov sa vysporiadať s nízkou frekvenciou hluk, ako autozeroing, chopper modulácia, CD atď. Pre širokopásmové (tepelné) hluk, ako bolo uvedené vyššie, chcete napáliť veľa sily na zníženie hluku - ale musíte vypáliť 4x viac energie na získanie 2x redukcia šumu ...

Ak chcete znížiť 1 / f šumu, dva techniky boli myšlienka - chopper a automatické nulovanie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back