"Normálna" relé na RF

A

avdrummerboy

Guest
Ahoj chlapci, som dokončil riadiacej jednotky môjho vzdialeného antény Switcher a teraz som na budovanie vlastnej vypínač časť. Našiel som nejaké 10A 120VAC PCB relé na radshack asi 4,50 dolárov za kus. Zaujímalo by ma, či niekto vie, čo je iné o týchto v RF, aké problémy môže očakávať. Mám 1800 dolárov rádio Kenwood, že by som radšej zničiť (aj keď vstavaný ochrana bude pravdepodobne zahŕňať ma tam.) Každopádne som si, že tieto 10A relé by bolo dostatočné na 100Watts výstup či menej, že budem v prevádzke. Akákoľvek pomoc / radu ocenil. PK

Dobrý deň, som nijako zvlášť oboznameny s rádioamatérskych problémov, ale myslím, že by to mohlo byť použiteľné pre SW (snáď s určitými obmedzeniami), ale nemôže byť použitá pre VHF a UHF pásma. Základným problémom je kontakt indukčnosť pôsobiť impedancia zlého. V prípade SW by indukčnosť pravdepodobne kompenzovať rôznymi "Matchbox" ladenie. S pozdravom, Frank

Len som v pláne využiť na HF (rovnaký rozsah ako základný SW.) Najviac PCB relé, nezdá sa, že vyzerajú príliš dobre predovšetkým na 150MHz. Opäť sú malé PCB relé, takže indukčnosť by nemalo byť veľa, ale viem, že to neberie tak moc zničiť signál.

Dobrý deň, s Finder sériu 43 PCB relé (10A/250VAC kontaktu klientov), ​​našiel som kontaktovať indukčnosť asi 12 nH z hrubej merania. Myslím, že by to malo byť základná zložka impedancie považovať nižšia ako 150 MHz. Relé má 15 mm výška prípade by starších "vysoký profil", relé, možno očakávať, že dlhšom kontakte nohy a tým aj vyššia indukčnosť. S pozdravom, Frank

je nutné použiť plynovú relé iba pri frekvenciách => 50MHz, ak je to 2m kapela Áno naplnené plynom by bolo potrebné, ale znie to v poriadku, ak budete oddeliť nejaké zblúdilých z RF cievky relé na zem a dont zapnite ho, kým si Vysielanie {malým oneskorením možno postaviť s použitím čiapku alebo niečo}

Jo, chcel som dať diódy a čiapku cez cievky relé.

Nízka spotreba GHz relé sú často koaxiálny Reed typu, vysoký výkon HF relé sú skôr klasické elektromechanik typu, napr rôzne relé od Tohutso, Japonsko. Pozri distribútor www.rfparts.com / coaxial.html za referenčnú. Úprimný

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back