niekoľko otázok ohľadom SoC

G

go4change

Guest
Mám nejaké pozadie, DSP, ale takmer nikto v návrhu ASIC.Chcel by som počuť nejaké pripomienky a návrhy týkajúce sa SoC design.Som prezentácie 2 prípadov a tieto otázky sú nasledovné:

Vec:
SoC s mnohými sub-accelerators/processors HW, z ktorých každý má svoj vlastný program / dátovej pamäte, a z ktorých každá plní určitú funkciu, napríklad image kodér / dekodér, kodér hlasu / decoer, baseband kodek, atď Počas layout Tieto HW Acc.bloky budú rozptýlené po celom čipe.

Prípad B:
SoC s veľmi málo, tj 1 alebo 2, HW akcelerátory, ale s veľkým on-chip SRAM, a to ako pre program a pre dáta.Pri usporiadaní, hlavné HW Acc.bloku a pamäte sú viac koncentrovaná.

Tu žiaden prípad nie je odkazom na všeobecné použitie čipu (SAD a MCU).Musí to byť celý systém, ako je Voice Processor, Video Processor, Baseband procesor, Procesor Broadband (Cable / DSL / WLAN), atď

Otázka:
1.Je nejaké výhody / nevýhody pre výrobu Prípad B za vec so zreteľom na náklady, výnosy, škálovateľnosť, a prečo?
2.Z hľadiska vývoja čipu pohľadu, aké sú výhody a nevýhody oboch prípadoch?
3.Z hľadiska vývoja softvéru pohľadu, aké sú výhody a nevýhody oboch prípadoch?
4.Ak je prípad B zapája ARM alebo MIPS, alebo dokonca MCU (napr. 8051), čo je výhoda, že po prípadu?
5.Existuje nejaká štúdie / výskum týkajúci sa návrhu SoC v úplnom procese, tj so zreteľom na všetky konštrukčné tok inital bloková schéma / návrh systému, celú cestu dole do výroby, ktorá porovnáva výhody a nevýhody a robiť kompromis medzi návrhovú fázu?Príklad: ak nová výroba techniky by mohlo zvýšiť výnosy o 30%, pričom si vyžaduje určité staromódny design sysém úrovni, ako by sa ľudia hodnotia tieto možnosti?

Vďaka.

Citácia:

1.
Je nejaké výhody / nevýhody pre výrobu Prípad B za vec so zreteľom na náklady, výnosy, škálovateľnosť, a prečo?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back