NF meranie priame-convertsion zmiešavače

B

Brnknut

Guest
Ahoj všetci:

Vie niekto, ako sa meria priamo z NF-konverzný zmiešavač?
Pretože je to s frekvenciou konvertujícího prístroje, je to ťažké nájsť hluku zdroje na pokrytie ako RF (5GHz) a IF (10kHz) kapiel, možno budeme potrebovať dva zdroje hluku.Jedným z nich je pre kalibráciu prístroja, iné slúžia ako vstupné dut.Je to pravda?

Nemyslím si, že je správne.
Problém je, že musíte poznať ENR vášho zdrojmi hluku ako na 5GHz a 10 kHz.Obvykle RF zdrojov hluku majú ENR špecifikovaná od 10 MHz.

Byť zmiešavače neočakávam, že hluk
je faktor, ktorý má byť nízka.Takže môžete použiť Zisk Spôsob, ako je vysvetlené v: http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/an_pk/2875

Dúfam, že to môže pomôcť.
Mazza

Nazdar,

Nie, jeden nemusí poznať hluk údaj o zdroji hluku na AK frekvenciu!Hluku je "skladaný" z RF do IF a hluku zdroje by mali byť kalibrované na RF.
Staré dobré HP hluku obrázok meter mal osobitný režim (1.9) pre meranie frekvencie prekladom zariadenia.Moderné nástroje majú oveľa viac funkcií,
napríklad výber SSB a DSB merania hluku.Ako budete mať priame premeny prijímač, mali by ste používať OUS Spôsob merania hluku váš obrázok.

flyhigh

I'm sorry, flyhigh ale musím s vami nesúhlasím.

V dobrom HP 8970B Hluk Obrázok Meter 10 MHz - 1600 MHz (s možnosťou, že môže ísť na vyššiu frekvenciu) na 1,9 osobitný režim sa líši vzťahu k iným druhom presne kvôli kalibrácii je rozdelená do dvoch krokoch: prvé opatrenia z NF nástroje prijímače na RF freqs (pomocou ENR na RF) a druhý (transparentné pre užívateľov) opatrenia NF prístroje prijímač na AK freqs (pomocou ENR na IF).Teda aspoň pokiaľ je o 10 MHz a je príliš vysoká pre priamu konverziu zmiešavače výstupná freqs.To je presne ten dôvod, že neumožňuje použitie tohto nástroja.
Tento problém možno riešiť pomocou spektrum analyzer (napríklad R & S FS-K3), ale musíte poznať ENR na zdrojmi hluku aj na IF (10 kHz), a to obvykle nie je možné.
Najjednoduchšie riešenie je získať metódou.
Mazza

Ahoj Mazza

Máte pravdu o frekvencii 10kHz, som nikdy nepoužíval tak nízke Ak sa v mojom measrements.Možno, že tento nástroj môže extrapolovať na tak nízkej frekvencii?Snad ne kvôli 1 / f šum.Mimochodom, jeden naučiť každý deň niečo!Vďaka!

flyhigh

Ahoj Mazza

Ďakujem za vašu odpoveď.BTW, našiel som zdroj hluku výrobku z noisecom, ktorý má ENR tak nízke, ako 10kHz (10kHz ~ 1GHz).Ak môžem použiť tento kalibrujú NF tohto nástroja najprv na AK frekvencia, a potom použite iný (Agilent 346C 10MHz ~ 26.5GHz), aby sa hluk vstupe priame-konverzný prijímač, možná i možné merať 1 / f hluku obrázok pomocou Y metódou.Je to pravda?Má niekto urobil prv?Vďaka.

Som urobil stručný vyhľadávanie a môžem povedať, že je to možné.(To je prekvapujúce ma ..., ale ako flyhigh povedal jeden dozvedieť niečo každý deň!)
Choď na koniec stránky 13 tejto žiadosti pozn.: Http://cp.literature.agilent.com/litweb/pdf/5952-3706E.pdf
Mazza

PS: nezabudnite, že váš prijímač (tj hluk obrázok meter), musí mať šírku pásma, je to tak nízka, ako 10 kHz.

Vďaka Mazza!
BTW, tie spomínané o Zisk metódy.Je to typický spôsob pepole použiť na meranie NF z priameho-konverzný prijímač?

Pozdravy,

Tao

Nemôžem odpovedať na vás.
Myslím, že to závisí na:
-obvodu ste meracie
-zariadenie máte
-snaha, ktorú chcete minúť za to
-presnosť potreba.

Spôsob, akým ste sa určite po najpresnejšie.

Mazza

Brnknutí Napísal:

Vďaka Mazza!

BTW, tie spomínané o Zisk metódy.
Je to typický spôsob pepole použiť na meranie NF z priameho-konverzný prijímač?Pozdravy,Tao

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back