nec remotr cantrol rozhranie 8051

A

arun_9998

Guest
hey všetky guyes môže niekto pomôcť mne až k in vzdialené rozhranie k 8051 v ci unavený, ale nemôžem rozhranie prosím pomôžte mi som napísal nejaký kód cpu FQ 12MHz, keď udalosti dôjde stlačením diaľkový ovládač aj začiatok prerušenia 0 (P3 ^ 2) ISR isr_ () interrupr 0 EX0 = 0; TR0 = 1; while (ir pin); TR0 = 0; tieto Th0 >> 8 | TL0 až 9000 znakov po tomto Th0 = 0 TL0 = 0 TR0 = 1 while (! ir pin) TR0 = 0 tieto Th0 >> 8 | TL0 až 4500 znakov prosím, pomôžte mi aj cant čítať dodacie kód aj captuer akcie na P3 ^ 2 Vďaka

Ahoj Arun, som nikdy nepoužil 8051, ani "C". Aj všeobecne používajú fotky s PBP, ale mám nejaké skúsenosti s dekódovaním signálov NEC, takže tu je niekoľko návrhov. Signál NEC, po odôvodnení, sa skladajú z 32 pulzov. Prvých 8 sú Device ID, vedľa 8ar doplnkom Device ID. Môžete bezpečne ignorovať ako pre daný diaľkové ovládanie sa jedná o rovnaký pre všetky tlačidlá. Ďalších 8 bytov sú funkcie. To sú tie, ktoré by boli špecifické pre každé tlačidlo stlačíte. Posledné 8ar doplnkom funkcie, takže môžete ignorovať aj tie, ak budete potrebovať kontrolu chýb. Teraz pre skutočné dekódovanie, len sledovať * medzery * medzi impulzy, nebojte o impulzov šírky, by mali byť rovnaké. Priradenie '1 'pre širšie šírky impulzu a '0' pre krátky. Aplikujte tieto kúsky do bytu tým, že presúva každý kúsok budete čítať. Na konci, mali by ste mať 8 bitové číslo, ktoré je jedinečné pre stlačenie tlačidla. Pozrite sa [url = http://www.sbprojects.com/knowledge/ir/nec.htm] SB-Projekty: IR diaľkové ovládanie: NEC protokol [/url] pre viac špecifiká. S pozdravom, Anand Dhuru

ok! ale aj cant čítať dodacie kód prosím poslať mi nejakú radu vďaka

Ahoj priateľ, ktorého som pripojený nejaký materiál nižšie. Už som napísať úspešný program pre NEC protokol z tohto maretial. Dúfam, že to je pomôže. Shyam India

ok! môžete zdieľať so mnou o svoje kódu vďaka.
Ahoj priateľ, ktorého som pripojený nejaký materiál nižšie. Už som napísať úspešný program pre NEC protokol z tohto maretial. Dúfam, že to je pomôže. Shyam India

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back