Navrhovanie konštantný prúd zdroj energie pre NiMH nabíjačka batérií

W

wisepie

Guest
Potrebujem navrhnúť konštantný prúd zdroj pre svoje nabíjačky batérií NiMH. Nejaké nápady sú vítané.

[Quote = wisepie] musím navrhnúť konštantný prúd zdroj pre svoje nabíjačky batérií NiMH. Nejaké nápady sú vítané. [/Quote] Ty si zadať počet buniek. Každopádne, link ukazuje IanP je vynikajúci! Majte na pamäti, Ohmov zákon (v prípade obáv: D). Konštantný prúd nabíjania * prvý * vstupné napätie musí zachovať niektoré existujúce úroveň môže byť oveľa väčšie ako napätie batérie. To znamená, môže byť počiatočné vstupné napätie 1.5/500mA NiMH batérie (ako príklad), idú tak vysoko, ako 4volts. Takže si buďte istí, že máte dostatok šťavy k dispozícii pre nabíjačku, aby sa rovnako ako jeho potreby udržiavať konštantný prúd poplatok. Ak chcete vám iný príklad. My 12V/8Ah olovené batérie mám použiť pre svoje riadenie rádiom je vždy konštantný prúd nabité. 1/10th 8a, 800 mA, ale prvá napätie môže ísť tak vysoko, ako 30VDC v závislosti na stupni vybitia. Ako sa batéria nabije, bude úbytok napätia blízke 0V, keď je batéria nabitá. Starostlivé sledovanie s týmto druhom nabíjania nie je potrebné!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back