Nastavenie kanálu A ako digitálny vstup pre PIC16F877 v MikroC

M

MahmoudHassan

Guest
Dobrý deň, Chcel som nastaviť port, za digitálny, ale mám problém s tým, že jednoducho doesnot pracoval IAM pomocou PIC16F877 MikroC priložený súbor protues problému som sa snažil nakonfigurovať ako ten prvý iteráciu ADCON1 = 0x0F; / / Všetky AtoD kolíky na Portu na digitálne CMCON = 0x07, / / ​​Zakázať komparátory ADCON1 = 0x0F; / / Urobiť PORTA všetky vstupy pre spínače druhej iterácii ADCON1 = 1, / / ​​Set vstupy, analógové, ref = +5 V TRIS = 0x00, / / ​​set port A ako vstupy Tretia iterácia PORTA = 0; ADCON1 = 0x06; TRIS = 0xCF, štvrté opakovanie ADCON1 = 6; TRIS = 1, takže niekto mi odporučiť ďalšie iterácie: lol: Vďaka (IAM nováčik) ocenil akúkoľvek pomoc

ahoj v mikroC taky budete musieť nastaviť porty sú vstupy a outputs.there to žiadnu funkciu v Microcat, ktoré automaticky vykonať porty. Ak chcete, aby vstupy, napíšte na piny 1, ktorá má byť použitá ako vstupy zakázať ADC a Comparators.it je jasne uvedené v mikročipov listu. Myslím, že systém nefunguje, pretože ste si konfiguráciu parametrov regulátora ako MCLR v Proteus a kompilátor. ml

Díky moc konečne to funguje (neviem ako, ale to predsa! Lol :) Ale čo MCLR použitie? čo je to?

ADCON1 = 0b00000110; TRIS = 255 ;/ / configure port, ako vstup ale dbajte na to je pre PIC16F877 v MikroC

Díky moc konečne to funguje (neviem ako, ale to predsa: D :) Ale čo MCLR použitie!? čo je to
MCLR má dve funkcie:? 1. resetu MCU pin (Master Clear) 2. VPP vysokého napätia (9-13V) pre programovanie prístroja sa Flash a EEPROM Mnoho z VIC umožňujú MCLR funkcie ako vypnúť tak, že pin môže sa správať ako normálne I / O pin. [Url = "http://www.microchip.com/forums/m576426.aspx"] MCLR Pin funkcie s ICD3 [/url] [url = "http://www.embedinc.com/picprg/icsp.htm" ] V obvode sériové programovanie (IKSP) [/url] Dúfam, že tieto uprace na otázku týkajúcu sa MCLR. BigDog

v druhom iteračnom U zápisu: ADCON1 = 1, / / ​​Set vstupy, analógové, ref = +5 V TRIS = 0x00, / / ​​set port ako vstupné Ak chceš portu ako vstup musíte config to takto = TRIS 0xFF; a to, čo sa stalo s Vami, keď píšete TRIS = 255, pretože ff == 255 Toto moje vízie

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back