Napätie záujem na 4-20mA vstupné operačný zosilňovač?

Z

zbrown78

Guest
Projekt, že som pracoval na nutné pridať vstupy čítať z 4-20 mA obvod vyrobený z cyklu-poháňal senzor. Jedným zo spôsobov, že mnoho výrobcov radič to je tým, že umiestni 250 Ohm odpor bočníky cez dva vstupy do regulátora získať 1-5volt signál. (Ktorý je normálne 0-5volt vstup) 1-5volts je potom zmenšený preto, aby platný rozsah snímača. Otázka: Ak je operačný zosilňovač, že som len pomocou vstupov umožňuje zvýšiť na Vcc + 0.3 (v mojom prípade, napätie 5 V Vcc ... tak ..... 5.3VDCmax), Ako čítať snímač s 24 VDC napájanie slučky ? Je veľmi časté v budove kontroly práce. Je úbytok napätia na bočníky odpor jediné, čo vidí operačný zosilňovač, alebo bude 24volt loop-moc spáliť to? Niektoré ovládače listy papiera, ktoré som len robiť žiadnu zmienku o loop-napájacieho napätia. Bol som v pláne používať MAXIM Rail-to-Rail operačný zosilňovač pripojený na presnosť ADC ísť do môjho Micro. NECHCEM variť MY Micro. Vďaka, Z

Pokles napätia nie je v skutočnosti súvisí s napájaním prúdovej slučky, pretože slučka Powered senzor chová ako zdroj konštantného prúdu. Takže je všetko v poriadku v normálnej prevádzke. Chybné operácie je iná téma. Všeobecne by ste mali mať na pamäti možné snímače šortky, sourcing plné 24V s najväčšou pravdepodobnosťou vysokého skratového prúdu na aktuálny vstup. Samozrejme ochrana proti preťaženiu je vhodné, aspoň pre profesionálne produkt. Je to pomerne jednoduché chrániť vyrovnávací zosilňovač s radom odpor. Vypínacia odpor sám o sebe musí mať hodnotenie 2,5 W 24V odolať. Niekoľko ochranných koncepcie boli realizované v automatizačnej technike, napr poistky PTC alebo elektronické prúdové obmedzenie. Ale nie je to ľahké.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back