Napätie problém rezistorov v obvode

M

marcocoto

Guest
Dobrý deň, mám základný problém: Prečo nemám 5V na von? .. Meranie získam 3.84V s 12.45V z batérie. Som sa mýlil okruhu? (Ja som v ťažkostiach!) Ďakujem! Marco

Napätie by mala byť 12.45V * 604K / (845K + 604K) = 5.19V. Zmerajte dva odpory, aby sa ubezpečil, že sú správne hodnoty. Aké napätie sa meria cez rezistor 845K? Možno, že vaša voltmeter má relatívne nízky vstupný odpor, takže je kresba významný prúd z obvodu a znižuje napätie.

Toto napätie by malo byť niekde arrond 5V. Ale vy ste zmienil o tom prísť aroung 3.82V. Myslím, že je problém, že odpor, že ste umiestnenie maynot majú správnu hodnotu alebo toleranciu je vysoká. Ako iste viete, že resistace vášho merania voltmetra by mal byť čo najvyšší. Theoritically by malo byť nekonečné. Tam môže byť problém s voltmetrom taky. Alebo môže byť problém kvôli napätie vášho kondenzátor, ktorý ste použili na odporu. Skontrolujte, či napätie Vášho 1 microfarad capacitor. Pre získanie lepší výsledok, môžete použiť odpor s vysokou presnosťou. Z tohto môžete použiť ressistor s 5 farebným kódom. To je presnejšia ako 4 farebný kód. Po druhé je možné merať napätie, ktoré s rôznymi voltmetrom, takže možno povedať, že tam, kde je problém s voltmetrom, alebo nie. Dúfam, že to vám dá predstavu o projekte.

Odpory 73.2k 1 k 100 k 100 k 100 k 1 K 5,6 k +10 k mohol byť paralelne s odporom 604k .... tak, aby jej efektívny odpor klesne .... takže môžete byť stále nízke napätie, než je očakávaná hodnota ...

Verím, že tester má jeden taký odpor k vytváraniu problémov: 604K paralelne s 1M (z tester) = 376.5K a to v časti s 845K, s 12.45V na stravovanie, dodávky riadne 3.84V! Musím zmeniť testera! Obvod je teda správne? VĎAKA veľa, Marco

[Quote = Raymond_di] Pin 1 je plávajúca? [/Quote] Pin 1 nemá nič spoločné s tým ... : D [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 1 minút: [/color] [/size] [quote = marcocoto] Myslím si, že tester má jeden taký odpor k vytváraniu problémov: 604K paralelne s 1M ( z tester) = 376.5K a to v časti s 845K, s 12.45V na stravovanie, dodávky riadne 3.84V! Musím zmeniť testera! Obvod je teda správne? VĎAKA veľa, Marco [/quote] Áno, Vaše okruh vyzerá dobre, Marcocoto. Možno je čas investovať do slušné digitálny multimeter. Stali sa veľmi lacné a dostupné:. D [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 3 minútach: [/color] [/size] [quote = marcocoto] Dobrý deň, som na základný problém: prečo by som nemajú 5V na von? .. Meranie získam 3.84V s 12.45V z batérie. Som sa mýlil okruhu? (Ja som v ťažkostiach!) Ďakujem! Marco [/quote] Zabudol som, aby v mojej predchádzajúcej správe ... Môžem odporučiť na použitie kondenzátorov pár obísť cez rozvody (+/-) na IC1, a vstup snímača? 0.1uF typ je dobrý.

Pin 1 je výsledok Wheatstone most zosilnenie .. u 5.25V, musím 5V ich použitie v "offset" a merania, medzi OUT1, 0.25V! Som rád, že môj "malý okruh" prácu .. Myslím, že zmeny hodnoty odporov v oddieli: 60.4k, a 84.5K! Bye!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back