Naliehavú pomoc s VHDL kódy

A

Abi88

Guest
Dobrý deň všetkým, som tu nováčik, a ja som v súčasnosti pracuje na úlohe. pre túto úlohu, musím si v 10 bajtov dát zo sériovo RD232 do FPGA vo VHDL kódov a zobrazí sa na 7-segmentov pomocou MAX chip.besides môžu uložené v pamäti SRAM. Nemám vôbec predstavu o tom, ako začať na tohle. Má niekto dostal nápad, ako funguje? Prosím, povedzte mi základný koncept, a tiež vysvetliť, blokové schéma alebo diagram. Ďalšie podrobnosti, ako rýchlosť, frekvencia atď prítok program ... Potrebujem to urýchlene. Ďakujeme!

Ahoj stačí najprv napísať kód pre transmitt dát zo sériového rozhrania ieRS232 a dostať syntetizované s nástrojom syntézy možno XST.for to, mali by ste vedieť, ako funguje RS232. ide o shraddha

je prenos? Myslel som, že by mal napísať kód na prijatie?, Pretože som s data z RS232 ... Vďaka!

Budete musieť napísať VHDL kód pre generovanie dekodér, ako budete potrebovať prečítať RS232 kód a výstup na hodnotu 7 segmentový displej. Pozrite sa, ako pracuje dekodér vo VHDL (existuje mnoho príkladov) v whoevers knihe máte ako odkaz. Uvidíte, že si známej hodnoty prichádzajúce do zariadenia (viete, aké dáta budú dostávať dont) a používajú dekodér pre výstup akékoľvek informácie, ktoré potrebujú. Nižšie je uvedený príklad dekodéru. Ako môžete vidieť dáta prichádzajúce do FIFO obsahuje viac bitov, než dáta, ktoré sú výstupom. To je v poriadku, aby to ak budete dodržiavať správny menovať konvencie. --- FIFO register volič dekodér --- Jedná sa o dátový tok, konštrukcia, ktorá vyberie FIFO zaregistrovať wrptr vybrať EN

RS232 pre príjemcu musíte napísať kód pomocou štátneho stroja. U budú mať 2 stavy. Prvý štát detekovať štart bit a po tomto druhom štáte, sa bude starať o dáta parity. U vráti späť do prvého štátu, po obdržaní stop bit. pre prenosovú treba počítať u vidieť, čo je ur pracovnej frekvencie.

Tam bola odpoveď "Engr.Kamran Hameed" Napísal zle v správe systému. Rozumiem, že tu (formát sami). ---------------------------------------------- Posielam UART Verilog kód, ktorý bude hlavná časť ur chcú programovanie a tento kód bude Inshallah pomôže ua veľa dokončení ur otázky modul UART (reset, txclk, ld_tx_data, tx_data, tx_enable, tx_out, tx_empty, rxclk, uld_rx_data, rx_data, rx_enable , rx_in, rx_empty) / / Port vyhlásenie vstup reset, vstupné txclk, vstup ld_tx_data, vstup [07:00] tx_data, vstup tx_enable, výstup tx_out, výstup tx_empty, vstup rxclk, vstup uld_rx_data, výstup [07:00] rx_data; Vstup rx_enable, vstup rx_in, výstup rx_empty / / interné premenné reg [07:00] tx_reg, reg tx_empty, reg tx_over_run, reg [03:00] tx_cnt, reg tx_out, reg [07:00] rx_reg, reg [7: 0] rx_data, reg [03:00] rx_sample_cnt, reg [03:00] rx_cnt, reg rx_frame_err, reg rx_over_run, reg rx_empty, reg rx_d1, reg rx_d2, reg rx_busy / / UART RX Logické Vždy @ (posedge rxclk alebo posedge reset) if (reset) začína rx_reg

Vďaka za pekne u všetkých! oceniť za pomoc ..!!^.^ Teraz som sa snažia v niektorých kódov, ale potýka s niekoľkými problémami pri kompilácii .. nemá žiadne U ochotní mi pomôcť?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back