Najlepší spôsob, ako riadiť FET v SMPS

G

Gandalf_Sr

Guest
Som navrhovaní SMPS a pozrel sa na rôznych okruhoch. Jedná sa vlastne bude nabíjačky. Pozri prílohu, V1 je 15 V DC a V2 je 200 kHz 5V pp obdĺžnikového. Záťaž je zapojená na C2. V konečnej verzii, PIC nahradí V2 riadiť FET z jedného zo svojich výstupov PWM a to je trochu mám problém ... ... Zdroj FET je odvolával sa na +15 V a +5 V na obrázok bude odkazovať na zem (aby som mohol používať na palube AD prevodník). Hľadám predstavy o tom, čo je najlepšie / najjednoduchší / najlacnejší spôsob, ako riadiť FET zo zeme, odvolával sa na 5V signál PWM. Ukázal som P-kanálový FET do spoločného colného sadzobníka, ako som videl jeden používal ako je to v mnohých podobných okruhoch, ale nemohol som použiť kanál N a ostatné obvody. Som dal nejakú myšlienku pomocou bipolárnou tranzistor, ale nechcem znovu vynájsť koleso. S pozdravom, som cieľom na 200 kHz PWM a max prúd na prúd záťaže sa bude pohybovať okolo 7 Amper Vopred vďaka:)

Dobrý deň, môžete skúsiť použiť bipolárne pnp-NPN obvod driveru, diskutovať tu: http://www.edaboard.com/ftopic238576.html Ale prosím, opraviť schémy, ako som už uviedol vo svojom komentári. Prečítajte si celý text som napísal, že k pochopeniu. Vaše +5 V disku impulzy môžu prísť v / vo VD1 generátor zobrazený v ľavom dolnom rohu. Viem, že tam môže byť ešte jednoduchšie riešenie, riadenie, iní môžu tu ukázať niečo iné. unkarc

Myslím, že váš obvod bude schádzať nejaký problém, ak vaše výstupné napätie nebude spätnú väzbu nastavenie pohonu signál MOSFET

rfzheng Máte pravdu, okruh som vytvoril len tak som sa mohol pozrieť na FET disk, ako som už povedal skôr, je V2 nahrádza PIC, ktorý sa cíti výstupné napätie a upraviť podľa toho PWA. Práve teraz Pozerám sa na SEPIC systém, ktorý používa spojenie cievky a vyžaduje iba nízke strane N-Channel FET.

Tam sú niektoré čipy, ktoré pracujú pre kontrolu a brány disk pre nabíjanie. Tie čipy majú stavať v úrovni radenia a zavádzací okruh pre vysokú strane pohonu plávajúce. Pomocou SEPIC, budete potrebovať nízku bočný pohon len však môže SEPIC sa vám trvalý výstupný prúd.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back