Na otázku o bandgap napätie referencie

R

renhong.yen

Guest
Vážení Vie niekto, ako to, že bandgap obvodu nepoužíva diódy? Väčšina predložených dokladov používa BJTs na získanie VT a VBE! Aký je dôvod? S pozdravom RH

prvý bandgap používa diódy nielen jeden, ale dva, druhý základný vydavateľa je dióda. V analógových čipov sú obvykle tranzistory používané ako diódy.

Vážení Fala Díky moc za odpoveď. Ako ste povedal, myslíš, že môžem vymeniť BJT-pair s diódou-pair? Pretože v mojom bandgap projektu, n-a nie je z nejakého dôvodu k dispozícii. Takže som premýšľal, je tam nejaký odkaz bandgap napätie obvodu využíva dióda-pair len. Ospravedlňujeme sa za zlé gramatiky. S pozdravom RH

Naozaj neexistuje neexistuje čistá diódy v procese MOS. Obvykle každý pn-križovatka tvorí zložitejšie konštrukcie s parasitics, napr bipolárny tranzistor. Pre presnejšie simulácie tranzistorov schém jedno použitie bipolárnou miesto diódy. Do u ktorej PMOST v ur procesu? Ak sa u nemajú nwell, aké štruktúry sa u plánu zaujatosť v smere vpred regióne? Znamená to, že stavby nespôsobí LATCH-do problémov? Tam sú iné typy odkazov napätie pracuje na rozdiele prahová napätie a nulový bod TC najviac prenosu cahracteristics. U niektorých nájdete na http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=540323 # 540323

Ja neviem, či je to realizovateľné, alebo nie, ale rozhodne to nebude ľahké, prečo nechcete použiť simulácia?

Vážení DenisMark Vďaka za Vašu odpoveď. Po explaination, zrazu som pochopiť, prečo bandgap obvodu vždy simulovať s BJT. Mimochodom, mám n-v našom postupe, ale aj pre hluk problém sa snažíme bandgap okruhu v izolácii, a ktorý je tvorený n-i a n-hlboká studňa (DNW). To je dôvod, prečo sa snažím vytvoriť obvod, ktorý nepoužíva n-i alebo-izolácia a môže byť odmietnuté. Máte nejaký dobrý nápad na tento problém? S pozdravom RH [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 7 minútach: [/color] [/size] Vážení Fala Vlastne som to simulovať bandgap obvode s diódou typu. Ale to nezdalo ako dobrý teploty idependent okruh porovnať s Brokaw typu. Takže to je dôvod, prečo som sem nájsť odpoveď. Díky moc lo! S pozdravom RH

U musia používať len dobre characterizated zariadenia stavať BG referencie. U'll niektoré nepresnosti spôsobené kolektorový prúd PNP parazitických (PDIFF-DNWELL-PSUB). Myslím, že keby sa u DNWELL, než u ktorej PWELL taky. Ako sa u hobľovanie izolovať NMOST zariadenia? Takže by mal mať u NPN BJT NDIFF-PWELL-DNWELL (alebo nwell). Ak áno a sú u modelov pre takéto zariadenie, môžete postaviť u BG na základe toho.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back