Na odpor diódy a mosfet

D

deepak242003

Guest
Dobrý deň všetkým,

Môže niekto susgest ako vypočítať na odpor diódy a mosfet ...
Pokiaľ viem, o odporu a prierazné napätie diódy je viac ako mosfet pre danú oblasť ......Je to správne ???......
Čo je dôvodom?Deepak.

deepak242003 Napísal:

...
na odpor a prierazné napätie diódy je viac ako mosfet pre danú oblasť ......
Je to správne ???......

Čo je dôvodom?

"Oblasť" spotrebúva bočné MOSFET je spôsob, ako zväčšiť
ako funkcia cross-prierezu, ktorý podporuje vedenie.
Vo vertikálnej dióda dva majú byť čo najbližšie
je to možné.Integrovaný, kvázi-vertikálne alebo substrátu vertikálne
dióda stále bližšie, ako FET.Dokonca aj vertikálny výkon
MOSFETy majú pomerne vysoký "nad hlavou" (zdroj oblasti
>> Kanál, krku cross-section).

Pre MOSFET je veľmi priamočiara.Katalógový list by mala špecifikovať na odporu na plochu pre niektoré brány zdroj napätia a teploty.

Ak vaša brána zdroj napätia je nižšia, alebo teplota je iný, potom by ste mali simulovať.

1.Buďte opatrní s veľkými zariadeniami.Prepojenie kovových začína byť dominantné a budete musieť vykonať podrobnú simuláciu METALIZATION presne vypočítať na odpor.
2.S niektorými stratový výkon určite počítať vlastné vykurovanie.

Pre dióda niekedy dopredu odpor je určený pre konkrétny dopredu kvapka.Mali by ste ho simulovať.Neviem, aký postup použiť, ale väčšina CMOS procesy majú len obmedzený počet "voľných" diódy.Ak použijete Schottkyho potom pozor na veľkosť zariadenia tak dopredu pokles je nižšia, ako je potrebné pre vbe parastic pnp zapnite.

Vďaka alll za svoje odpovede ......

Čo chcem spýtať, ak je priestor, je obmedzený ESD ..500um2 povedať ....potom by som mal radšej dióda pripojená MOS alebo pn dióda ..??.

Myslím, že dióda má viac na odpor a prierazné napätie, ako bránou pripojený mos ..Je to správne?
Je ešte nejaký ďalší paramters považované ..?
btw uvažujeme umc65 proces ..

Deepak.

použitie PN dióda pre ESD.diódy môže dovoliť naozaj veľké prúdy v prípade, že pokles napätia je príliš veľký.

http://org.ntnu.no/solarcells/pics/diode.jpg

To je to, čo chcete, za dobrú zariadenia ESD.

eecs4ever Napísal:

erikl Napísal:eecs4ever Napísal:

Vážení eecs4ever a Erik.
thanks for ur odpovede ...

Ak sa dióda má na veľký odpor, ur desing okno Wil pokles, ako je ur snapback napätie musí byť menšie, ako je toto napätie .....tak ma napadlo, či môžeme použiť diódy pripojené mosfet (znížený o odpor, nízky pokles napätia -> ďalšie design okno ..)..

dajte mi vedieť ur názory na toto ....

Deepak

eecs4ever Napísal:

...
Zdá sa mi, že deepak sa pýtala on-odpor v regiónoch vpred ovplyvnená, pretože on je pýtala dióda pripojená mosfet vs diódy PN.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back