Načítanie dát do LCD PC

J

jumpjack

Guest
Mám silu, spotrebu monitora, ktorý zobrazuje ... spotreby energie na LCD a ja by som k načítanie týchto dát na môj PC: to dá urobiť? Mohol by som použiť PIC "chytiť" signály pinov LCD a spracovať?

Áno, malo by byť možné, ale nikdy som to skúsil osobne. Stačí pripojiť PIC "paralelné" na LCD. Môžete potom použiť PIC cítiť vždy, keď R / S, R / W a EN linky zmeniť stav a potom pokračovať "nahrádzajú slovami" údajov uvedených v dátových radov LCD. Po prečítaní môžete poslať dáta cez paralelný port do počítača, kde je každý program použiť na zobrazenie. Dúfam, že to pomôže. ~ Seemanta

Vďaka, ale ja som nikdy nehral s LCD, neviem žargón ... A aké napätie sa používajú? Čo by som mal hľadať? Digitálny výstup?

Pozrite sa do data-sheet pre LCD. Predpokladám, že používate Hitachi HD44780 kompatibilný s LCD. Väčšina LCD k dispozícii, sú založené na tom, aj keď nemusí byť priamo vyrába Hitachi. Tiež tam sú desiatky materiálov na internete pre prepojenie s LCD. R / S, R / W a EN sú riadiace šnúry na LCD. Používa +5 V pre prevádzku a áno, výstupy by digitálny Pokiaľ sa rozhodnete "Snoop" na základe údajov LCD, ako som sa zmienil vo svojom predchádzajúcom príspevku. Veľa šťastia! ~ Seemanta

datasheet?? Ako mám mať datasheet LCD [url = http://www.marcucci.it/prodotti/schede/scheda.asp?ID=13496] Zariadenie som si kúpil [/url]?? ::

Aaaah! Teraz som si to. Kúpili ste si ju. Myslel som, že ste to zvládli sami. V tomto prípade by suma zvedavých otvorení prístroja a potom "hacking" je. To môj priateľ, by bolo ťažké, ak nie nemožné. Ak by ste chceli vidieť čítanie v počítači nemali by ste si kúpili. ~ Seemanta

To je vec pre iné vlákno: [url = http://www.edaboard.com/ftopic297470.html] Ako môžem postaviť wattmeter / logger [/url], ale ja som stále záujem na "hackin" moja ...: D

Potom, keď som povedal, že je potrebné izolovať R / W, R / S, EN a áno, dátové linky vo Vašom metra a zmysel je. Samozrejme za predpokladu, že máte HD44780 na LCD displeji.

[Quote = seemanta] Tak ako som povedal, že je potrebné izolovať R / W, R / S, EN a áno, dátové linky vo Vašom metra a zmysel je. Samozrejme za predpokladu, že máte HD44780 na LCD displeji. [/Quote] Nie, to nie je dot matrix LCD, je to na 7-segmentov! [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 3 minútach: [/color] [/size] Ak chcete zistiť, či môžem hack LCD, potrebujem informácie: - 7-všetky segmenty na LCD pracovať s rovnakým napätím / aktuálne? - Ktorý napätie / prúd je potrebné sa obrátiť na jednom segmente? Pokiaľ viem, ktorá napätie použiť, môžem len pripojiť zdroj napätia na jeden pin a GND pohybujú od kolík na druhý, kým som vidieť časť zapnutí. Ale ak môžem použiť imporper napätie, tak som sa spáliť všetky!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back