Nízkonákladové vs high-end FPGA

G

GertDalPozzo

Guest
Zdravím všetkých, môže mi niekto povedať, hlavné rozdiely medzi low-cost FPGA a high-end ty? (Tj Spartan vs Virtex pre Xilinx a Cyclone vs Stratix pre Alter). Pretože som sa pozrieť na mnoho listov a nevidel som toľko rozdielov, okrem ceny! Vzhľadom k tomu, rovnaký počet logických prvkov (alebo vráta, LUT, plátky ,...), počet násobičov, Block RAM, I / O piny, tam je vždy low-cost FPGA oveľa lacnejšie ako korešpondent high-end jeden . Takže moja hlúpa otázka znie: prečo zvoliť high-end FPGA? v akých prípadoch? Aké sú funkcie, ktoré nemožno nájsť v nízkonákladové FPGA? Brána prechodnú dobu? Spotreba elektrickej energie? Systém frekvenciu? Pretože cenový rozdiel je veľmi, veľmi vysoká! Ďakujem vám všetkým! Gert

Nie som príliš dobre s prístrojmi Al.tera, ale máte pravdu o veľký cenový rozdiel medzi Virtex Spartan a rodiny. Ak je váš návrh zapadá do rodiny zariadení Spartan, a beží dosť rýchlo, potom je to asi tou pravou voľbou pre vás. Keď som sa začať nový projekt, trávim čas s ohľadom na rôzne FPGA rodiny, aby zistili, ktorý sa javí ako najvhodnejšie. Príručky Xilinx užívateľa sú veľmi užitočné. Niekedy som spustiť syntézu a miesto-a-cesta pokusov približne určiť, koľko plochy alebo rýchlosti sú vyžadované pre kritické sekcie. Väčšina mojich projektov zapadajú do Spartan, niekoľko vyžadujú Virtex. Každý projekt má rôzne kompromisy. Nová Virtex-5 hodiny zhruba dvakrát rýchlejšie ako Spartan-3E. V5 má tiež efektívne šesť vstupov LUT a mnoho špeciálnych prostriedkov, ako sú stovky multiplikátory alebo DSP bloky, PowerPCs (zatiaľ v V5), Ethernet MAC, multi-Gigabit I / O radiče, a veľké množstvo logiky látky. To sú skvelé prostriedky pre niektoré aplikácie.

Ďakujem mnohokrát Echo! Takže si myslíte, že môžete navrhnúť mojej architektúry (VHDL), s jedným z dostupného softvéru (ISE alebo Quartus) a skúste vojsť do low-cost balíček a simulovať to? Ak sa výkony sú vhodné pre moje aplikácii si môžem vybrať low-cost FPGA, inak budem musieť vybrať high-end (a high-cena je príliš!) Jeden. Alebo si myslíte, že (zo svojej skúsenosti), že to nie je dobrý nápad (príliš zložitý dizajn flow ,...) a je lepšie zvoliť balíček na začiatku design flow? Ja som ešte začiatočník v tejto oblasti .. Ďakujem vám moc! Gert

To je dobrý nápad. Stiahnite si zadarmo Xilinx alebo Al.tera nástroje pre vývoj, dizajn a simulovať projektu, a skúste inštaláciu do rôznych zariadení. Ak nechcete používať funkcie špecifické pre konkrétne FPGA rodiny, potom je relatívne ľahko vyskúšať namiesto-a-cesta do inej rodiny zariadenia. Nebojte sa príliš o balíček vývodov v tejto fáze. Bezplatná verzia nástroja plne podporovať malé a stredné veľkosti FPGA, ale nie tie veľké. Ak sa váš projekt stane sa, že veľké, môžete požiadať o skúšobnú verziu plnú náradia, než míňanie veľa peňazí. Každý Xilinx FPGA Používateľská príručka je malé tabuľku rôzne balíčky pre každú veľkosť FPGA. Obvykle si vybrať FPGA a balíček, ktorý sa hodí môj projekt odhad, ale má väčšie verzie sú k dispozícii v rovnakej veľkosti balenia. Tak, keď som jedného dňa potrebovať viac funkcií pre spracovanie, možno nainštalovať väčšie FPGA bez prepracovanie doske. Ak tak urobíte, starostlivo porovnajte vývodov, aby sa uistili, že sú kompatibilné. Prezrite si užívateľské príručky k drahé FPGA získať prehľad o pokročilé funkcie. Pre niektoré projekty, ktoré stojí za to peniaze.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back