Nízka latencia decimator filter

C

cafukarfoo

Guest
Ahoj všetci, Môže mi niekto dajte mi vedieť, čo je najlepšie decimator filter štruktúry na dosiahnutie nízkej latencie, v porovnaní s tradisional CIC filter s Comb kaskády a integrátor sekcie? Vďaka.

Podľa môjho názoru, CIC filter má nízku latenciu (skupina oneskorenie) v porovnaní s ostatnými filtrami, samozrejme v závislosti na poradí. Pre minimálnym oneskorením, skúste IIR alebo FIR filter nízke poradie, v pomere vstupné vzorkovacia a prevzorkovanie bez priemerovanie ďalšie. Ale ja neviem svoje aplikačné požiadavky, takže nemôžem robiť konkrétne návrhy. Vo všeobecnom prípade podsampluje, budete potrebovať nízku priepusť, ktorá preruší frekvenčnej zložky nad mieru Nyquist na downsampled signálu, aby sa zabránilo z aliasingu. Okrem toho, že ste možno snaží dosiahnuť určité frekvencie alebo vlastnosti časovej oblasti. Typicky, zvýšenie filtra objednávky alebo stop band útlm zvyšuje aj skupinové oneskorenie. Tak čo najkratšom čase delenia filter vždy vyžaduje kompromis.

Dobrý deň, MKO, ja som v súčasnosti pomocou 3 stage s 128 CIC decimator faktor. A skupinové oneskorenie je 190,5 vzorka. Potrebujem decimator filter, ktorý decimator faktor 128, ale i napríklad menšie skupiny oneskorenie pre tento filter. Preto som hľadal iné decimator štruktúry. Vďaka.

Inými slovami, budete vyžadovať skupinové oneskorenie menšie ako 1,5 sledovaných obdobiach na downsampled signálu. Väčšina filtrov s dobrým tlmením stop kapely podľa Nyquistova kritériá majú pravdepodobne vyššie skupinové oneskorenie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back