Návrhy na odpor odvzdušňovací

A

avdrummerboy

Guest
Ahoj, ja som vedel, či pre môj výstup napájania som si na 100k odporu 1 / 2 Watt to bude fungovať? To je 16 V výstup.

V skutočnosti je odpor odvzdušňovací pripojený cez kondenzátor vybiť, keď je napájanie vypnuté. Mal by niesť až 10% menovitého výstupného prúdu, a pomáha stabilizovať prevádzku dodávky, eliminuje sa objaví v napätí pri veľmi nízkych prúdoch, ktoré môžu nastať. U vysokého napätia (> 50V) dodáva, odpor odvzdušňovací je nevyhnutné odstrániť nebezpečenstvo nečakané napätie kondenzátora vo filtri, keď je napájanie vypnuté. Odvzdušňovacie odpor by mal byť dimenzovaný na rozptýliť potrebnú právomoc v ustálenej prevádzke. S pozdravom

Dobre, ja len, že potrebujem rýchlo odvádza viečka tak, aby LED diódy nemusí zostať svietiť po AC AC je odstránený.

Myslím si, že 100k (1 / 2 W) bude fungovať, alebo môžem povedať, že možno overdesign, pretože maximálny odoberaný prúd na odporu je len 0,16 mA. To znamená, že sila upozorniť na odpor, je 2.56mW a to je veľmi malé v porovnaní s špecifikáciou vášho odporu.

[Quote = avdrummerboy] Dobre, ja len, že potrebujem rýchlo odvádza viečka tak, aby LED diódy nemusí zostať svietiť po AC AC je odstránený. [/Quote] Myslím, že odpor 4.7K 1/2W bude stačiť. S pozdravom

Obvykle sa používa vo vysokonapäťové zdroje k záťaži vysokého napätia kondenzátorov, aby sa zabránilo šoku, keď napájania je vypnutý. V mojom prípade len do kanalizácie viečka tak, aby LED diódy sa nezapne, keď je vypnutý.

avdrummerboy, čas potrebný ku krvácaniu z kondenzátora poplatku závisí na dobe, RC konštanta. T = RC, kde C je kapacita filtra, R je odpor, T je časová konštanta je čas potrebný pre napätie na kondenzátore má byť znížená na cca 37% jeho hodnoty plne nabité. Odporu potrebné k vybaveniu kondenzátor gvien voltage (V) v stanovenom čase (t) je daná tým, R =- t / [C ln (V / Vi)] kde. Vi je Inital (plne nabitá) kondenzátor napätie. . t je čas, kedy sa napätie musí byť rovné V. LN znamená prirodzený logaritmus S pozdravom, Kráľ

Vďaka hoši, ja som asi ísť s 4700 1 / 2 watt nápad. Nič vymysleného. :)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back