Návrh rady pre ultrazvukové vytyčovanie projektov

S

SubhobrotoSinha

Guest
Ahoj, chcel by som postaviť v rozmedzí zariadenie založené na prevodníky 40kHz Peizo el. Musel som sa pozrieť na dizajn EPE MAG / John Becker a sú naozaj veľmi jednoduché. Avšak, on predpokladá, že užívatelia by radi mali dlhé vzdialenosti, a tak jeho dizajn je veľmi málo presne na krátke vzdialenosti. Musím sa postaviť zariadenie, ktoré bude mať rozsah max 1 m, ale je presne na centimeter. Rád by som toto zariadenie používať pre svoj projekt a micromouse Bolo by skvelé, je nejakým spôsobom by som mohol senzory aktualizácii mi aspoň raz za 300 ms. Musím sa venovať osobitnú pozornosť k použitiu týchto senzorov na robota v pohybe? Myslím, že osobitnú pozornosť je potrebné prijať na zníženie "zvonenie" na snímači čo najviac? Vzťahujúce sa k tejto téme, počul som, že veľmi staré diaľkové ovládanie používal tieto veľmi trasnducers pre prenos dát, rovnako ako my používame IR teraz dní? To sa zdá byť veľmi pravdivá, infact 40kHz moduation frekvencie IR diaľkový väčšina použití sa zdajú byť artefakt pásmových frekv. týchto snímačov? Majú určité skúsenosti, projektové odkazy a rady

No, ak potrebujete vyššie rozlíšenie a presnosť, použitie cvrlikání moduláciu a demoduláciu. Cvrlikání by mohlo byť LFM alebo akýkoľvek iný druh modulácie. Avšak, budete musieť použiť snímače s väčšiu šírku pásma ako 40 KHz tých, ktoré ste. Skontrolujte, či internet na rozšírenie reakciu snímačov. Budete tiež potrebovať poznať spracovanie signálu (IIR), a budú musieť používať aspoň 16 bit rýchle ovládanie. Tiež hľadať cvrlikání moduláciu a IIR filtre na internete.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back