Návrh jednoduchého BJT dvojité ladený zosilňovač

A

arebee

Guest
Dobrý deň. Ja som študoval stability a vyrovnanie jednoduchých zosilňovačov s ladených obvodov (LC nádrže) na vstupe a výstupe (napr. jednoduché spoločným emitorom s uzemneným emitorom) a mám pár otázok. Všimol som si, v simuláciách, že vstupná kapacita CBE je úmerná kľudový prúd a veľmi líši medzi zariadeniami. To je ťažké navrhnúť vstupné LC filter, pretože kapacita závisí na tranzistora. Tiež, ako sa mení kolektorový prúd, takže sa v centre frekvencia nádrže. Existuje spôsob, ako minimalizovať tejto interakcie (za predpokladu, že tranzistor je jednostranné a vyrovnanie nie je problém)? Môže mi niekto pomoct s týmto problémom? S pozdravom

Pri navrhovaní s externým kondenzátorom v obvode naladený veľmi veľké, takže zmena v tranzistora kapacita má malý vplyv. Môžete tiež zvoliť zaujatosť siete pre veľmi vysokú stabilitu (malá zmena kolektorového prúdu sa mení v tranzistora parametrov.)

To je to, čo som si myslel, ale to vedie k celkom veľké kondenzátory. Dúfal som, že tam bol elegantnejšie riešenie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back