Nápoveda: Vytvoriť obdĺžnikového ...

K

kit_714

Guest
Vážení, chcel by som sa opýtať, ktorá značka MCU môžu generovať 2 MHz obdĺžnikový signál jednoduchým nastavením portu PIN vysoké a nízke alternatívne? Ak máte všetci ostatní odporúčania, ako sú najmä pomocou integrovaných obvodov, pošlite mi prosím referenčné materiály. Všimnite si, že obdĺžnikového nemožno vytvoriť pomocou generátora signálu ... Mnohokrát ďakujem .... Ďakujem as pozdravom, Kit

Väčšina AVR s PWM môže urobiť a som si istý, že zasahujú aj urobiť. Ak máte somthing bez vnútorného modulu PWM potom jednoducho prepínať PIN. Ak máte nič, ale 89C51 mikrokontrolér, len vybrať verziu, ktorá beží na 24MHz a prepínať PIN. Ako vždy Nepreťažujte svoje vývody mikrokontroléru. Tiež, ak všetko, čo potrebujete, je stabilný 2 MHz oscilátor, môžete nakonfigurovať verzia CMOS 555 pre stabilné výkony. Alebo môžete jednoducho použiť oscilátor TTL pre 2 MHz. Jediné, čo musíte urobiť, je zabezpečiť dodávky a vaše 2MHz začne vychádzať v perfektnej presnosťou. Môžete ľahko dostať TTL oscilátory s presnosťou, ako je 4-miestne 2,0000 MHz. http://www.national.com/pf/LM/LMC555.html ~ http://www.uoguelph.ca/ antoon/g...parallax.com/detail.asp?product_id=252-00005 Ak chcete premennú taktovacou frekvencie je možné uvažovať o VCO, ktorý stojí na napätie riadiace oscilátor. Oprava: Štandardné 8051 musí pracovať viac než 48MHz do generátora obdĺžnikového 2MHz. IIRC je somemode, že môže u niektorých regulátorov 8051 vykonať v 6-fázach namiesto 12 v takom prípade môžete použiť ovládač 24MHz.

Pre 2MHz .. dsPIC alebo ešte lepšie 16 bit, alebo Renesas ARM je vhodná ... Ale ja by som sa stať napraviť.

[Quote = vsmGuy] Pre 2MHz .. dsPIC alebo ešte lepšie 16 bit, alebo Renesas ARM je vhodná ... Ale ja by som sa stať napraviť. [/Quote] Diskusia o prehnané. Dokonca aj tinyAVR série od ATMEL pochváliť veľmi vysokým taktovacou frekvencie v rozsahu 10s MHz a stojí menej ako dolár.

Záleží na tom! Ak je presnosť je žiaduce, môže byť MCU s PWM (50% -50% dane) byť lepšou voľbou. Ak je presnosť nie je tak dôležitá, môže rýchlo MCU (napr. 40MHz alebo vyšší) využiť prepínanie portu IO.

[Quote = Vodník] Záleží na tom! Ak je presnosť je žiaduce, môže byť MCU s PWM (50% -50% dane) byť lepšou voľbou. Ak je presnosť nie je tak dôležitá, môže rýchlo MCU (napr. 40MHz alebo vyšší) využiť prepínanie IO port. [/Quote] Dovoľujem si nesúhlasiť, preto obhajujem tak silno, že som to urobil, a urobil už mnohokrát predtým. Použil som všetko, od jednoduchých RC oscilátory VCXOs, generátor funkcií integrovaných obvodov, PWM atď atď Rýchlosť mikrokontroléru zvoliť, závisí na mikrokontroléru nie je nejaká pevná hodnota vynásobená požadovanú frekvenciu. Napríklad: AVR a PIC, ktoré sú RISC, je možné vykonávať väčšinu inštrukcie signle cyklu. Takže theoratically hovoriť 4MHz AVR / PIC môže robiť tú prácu.

Použitie PIC Calc (odkaz na moje stránky) 2MHz 50% pracovnej môžu byť generované v hardware v 16MHz na akékoľvek PIC s modulom CCP.

Je nám ľúto, ale ak budete potrebovať pomoc nastavenia kódu PIN vysoké a nízke na 2 MHz, ste na zlej podnikania.

[Quote = jhbbunch] Prepáčte, ale ak budete potrebovať pomoc nastavenia kódu PIN vysoké a nízke na 2 MHz, ste na zlej firmy. [/Quote] Každý je niekedy začiatočník, alebo druhé. Po všetkých Účelom týchto fór je pomôcť navzájom a pôsobí ako miesto pre diskusiu.

Ak sa len práci MCU je vytvárať obdĺžnikového by nízkorýchlostné MCU použiť. Ak sa MCU má robiť niečo iné než generatig obdĺžnikového môže nízkorýchlostné MCU nie je vhodné pre túto prácu. Zoberme do úvahy toto: 2 MHz -> obdobie = 500ns -> nízka / vysoká interval = 250ns. Pre 12T 8051, SET / CLR IO portov potrebuje 1 inštrukčné cyklus. To znamená, 250ns vykonať inštrukciu. Potom systémové hodiny by mal byť 48MHz a 8051 nemá voľný čas na nič iné. U RISC, ako PIC16/PIC18, 4T pre jednu inštrukciu, systémové hodiny môjho nižšia. Avšak, je potrebné ešte 16MHz. Ak je AVR sa používa, jeden čas na jednej inštrukcie. Avšak, 4MHz stále potrebný na prevádzku. Akékoľvek pripomienky sú vítané.

Ak bit-bang I / O pinov na 2 MHz trvalo, budete tiež potrebovať niekde inštrukcie skoku. Alebo niektoré procesory poskytujú nulovou réžii smyčkování?
Code:
 slučky: nastavenie výstupnej bit vysokej NOP nastavený výstupný bit nízke Prejsť slučky
To by vyžadovalo 8 MHz hodín na 2 MHz výstupe za predpokladu, že jedna inštrukcie na hodiny. Bolo by lepšie jednoducho nastaviť čítač / časovač alebo PWM, ak je k dispozícii.

PIC12F628 (8pin), môžete to urobiť s nulovým zaťažením procesora pri použití hardvérové PWM modulu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back