Nápoveda: Motor DC chopper.

A

AbdelAzim

Guest
Dobrý deň, toto je môj prvý tu, potrebujem pomôcť s mojím projektom štúdia. V rámci projektu, Staviam jednoduchý DC chopper, sekanie 12V na motore 24VDC/200mA. Sekanie zariadenia (switch) som sa MOSFET IRF540. ovládanie brány je jednoduchá 555 50% pracovný cyklus s premennou frekvenciou astabilní multivibrátor. Motor je pripojený medzi +12 V a odliv MOSFET a MOSFET potom sa pripojí / odpojí motor na zemi, v závislosti od signálu bráne, problém mám, je: keď je motor pripojený k obvodu. 555 astabilní frekvencia klesá! Pomoc, prosím!

555, frekvencia závisí na napájacom napätí, rovnako ako načasovanie odpory a kondenzátory. Problém môže byť v dôsledku poklesu napätia, kedy prúd motora čerpá z neho. Odporúčam vám použiť populárny TL494 PWM IC. Je jednoduchý na používanie, poskytuje oveľa lepší výkon, ako 555, a ešte lacné. Ak trváte na 555, možno budete chcieť pridať larage kondenzátor blízko jeho napájanie terminálu.

meraním som zistil, že sa pokles napätia o 2 volty pri zaťažení motorom, takže dôvod, prečo ste sa zmienil, že by mohol byť. Ja som kontrolu TL494 datasheet, a zistiť, či by bolo lepšie použiť tu. Ďakujeme Vám za Váš čas a odpoveď.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back