Nápoveda k senzorov na meranie vzdialenosti

J

John_Correa

Guest
Som vysokoškolák a chcem pracovať na senzory. Chcel som sa postaviť na meranie vzdialenosti snímača pomocou IR LED a IR fotodiódy. Avšak som ešte nezažil veľa úspechov, ako je výstupné napätie nie je vôbec v súlade. Ak máte obvod, ktorý môže urobiť to isté pomocou vyššie uvedených komponentov s dobrou spoľahlivosť a presnosť.

IR má obrovský problém hluku, prírodného a umelého svetla sú obrovské zdroje hluku ir. Môžete použiť 18k frekvencie signálu do jednotky, ktorú vedie tak pomocou filtra v receptor vaše aplikácie je menej ovplyvnená hlukom.

dokonca aj čeliť rovnakému problému! môže niekto mi OW presne merať vzdialenosť pomocou IR páru?

anyting Okrem ostrých, že z nás robí využiť tieto hotové senzory? a predstavu, alebo obvodu o tom, ako sa im z vlastnej, nemusí byť tak presné, ako tieto ready made tie myšlienky?

Mám obvod, ktorý generuje digitálny výstup pomocou IR LED a fotodiódy o prítomnosti prekážky v danom rozsahu. IR fotodióda generuje analógové hodnoty, ktorá je v porovnaní s nastavenou hodnotu určiť existenciu akéhokoľvek objektu. Môžeme upraviť rovnaký okruh, aby analógový výstup hodnotu? Prosím o pomoc.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back