Nápoveda 4x4 klávesnice prepojenie pomocou paralelného portu v Turbo C + +

H

Harsh.Realm

Guest
Potrebujem pomoc sa snažím rozhranie klávesnica 4x4 s paralelný port pomocou Turbo C + +. +--+--+--+--+ | 1 | 2 | 3 | | +--+--+--+--+ | 4 | 5 | 6 | B | +--+-- +--+--+ | 7 | 8 | 9 | C | +--+--+--+--+ | 0 | F | E | D | +--+--+--+-- + Mám D0-D3 (outport) pripojené k riadky kolíky 1-4 a S3-S6 (inport) pripojené k stĺpcov piny 5-8. Kam mám ísť ďalej? Ak niekto môže pomôcť mi, bolo by to veľmi ocenil. Vďaka

Hák 4 výstupné piny na stĺpce a štyri vstupné piny na riadky. Dajte 10K pullups na vstupných liniek. Použitie slučky pre nastavenie každého riadku výstupu nízka, s ďalšími 3 výstupné piny vysoká. Potom skontrolujte každý vstupný riadok. Ak jeden je logické nízka máte stlačení tlačidla pre daný stĺpec a riadok. Ak používate pulldowns (odpory na zem), potom logika je obrátený. Nastavte jednotlivé výstupné pin vysoké s inými výstupných pinov Nasadené nízko a priechodom 4 vstupné linky. Ak zistíte, ten, ktorý je logika vysoká potom máte stlačení tlačidla pre daný riadok a stĺpcov. Budete potrebovať paralelný port. Dll, ktorá umožňuje prístup na čítanie a zápis na porty, ak používate WinXP. Existuje niekoľko na internete.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back