My VHDL triky zbierky.

K

kelvin_sg

Guest
Ďalšie aritmetické VHDL otázka!
Pokiaľ ide o podpísal násobenie C = A * B, Syntax-wize NC = NA + NB, 1 bit navyše len sa postarať o Cmax = (-2 ^ (NA-1 ))*(- 2 ^ (NB- 1))? V Verilog používame NC = NA + NB - 1 s (-Amax) * (-bmax) viazaná na CMAX-1.

Ak teda ..... inak ----( ďalšie) ..... End If. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 4 sekundách: [/color] [/size] Ak je potom ..... inak ----( ďalšie) ..... End If.

[Quote = vikas_lakhanpal27] Ak potom ..... inak ----( ďalšie) ..... End If. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 4 sekundách: [/color] [/size] Ak je potom ..... inak ----( ďalšie) ..... End If. [/Quote] Je to spôsob .. ale príliš zložité .. Mám najradšej je jeden parník ..: DI deklarovať premennú navyše zvládnuť to.

[Quote = NanhTrang] Prosím príspevok, ak máte nejaké ďalšie triky! [/Quote] Práve som preradil z Verilog do VHDL, takže toto vlákno je určené na akumuláciu moje obľúbené triky. : D ďalšia otázka: Pokiaľ ide o nastavenie parametrov .. Ako sa mám vysporiadať s my_sig (NA downto NB), keď NA == NB? Pri kódovaní s parametrami, môže táto situácia stane. V Verilog my_sig (NA NA downto) platí .. : Idea: [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 5 hodín 30 minút: [/color] [/size] Pokiaľ ide o podpísal násobenie C = A * B, je NC = NA + NB? Logicky by malo byť NC = NA + NB - 1? Veľkosť = 2 ^ (NA-1 + NB-1), + 1 bit = Prihlásiť NA_NB-1?

Ako sa mám vysporiadať s my_sig (NA downto NB), keď NA == NB? Pri kódovaní s parametrami, môže táto situácia stane. V Verilog my_sig (NA NA downto) platí .. Idea
To platí aj pre VHDL :) Užite si to!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back