my pic doesnot práce pomozte mi plz

M

mr_anderson

Guest
nazdar
Som pomocou pic16F84A aj prog Napísal pre ňu a dostanete Hex súborov, ale aj sa nahrá do pic to doesnot práci som použil LEAP 10 zariadení, ale aj si všimli, že prístroj sa opýta, LEAP mi nastaviť konfiguračný slovo pred Začína sa spáliť hex súbor Teda aj mám konfiguračnej slovo v hex súbor, ale pýta sa ma na to itz ok, ale to ma požiadal, aby som pre "umožnenie hnedej z bit" co je to som nepočul o tom v PIC16F84A , nejaké návrhy plz

Keď je v hnedej umožniť, prístroj resetovat sám, ak sa dostane pod VDD konkrétnej úrovni.Niekedy je to na úrovni, je užívateľ vyberie,
začiarknite list.

RIC

nazdar,

Myslím, že check listu na prvý, ale byť istí, od ur robí skúsiť iný programátor sa rovnakým horák ans vidieť výsledok, môžete používať ICprog keď ur horák pracuje s ním, alebo použiť WINpic.

pozrite sa na výsledok a my r ur čaká odpoveď.

vďaka

Nazdar

Uistite sa, že ste zvolili ako cieľ čip 16F84A ako pri montáži / kompilace nástrojom rovnako ako v programové rozhranie.

16F84A je v súlade s hnedým reset bit myslím.Takže tam musí byť nejaká chyba v nastavení jedným z nástrojov.

Všetko najlepšie

picstudent

jo o PIC16F84A doesnot mať hnedú bit má možnosť PWRON ok zkusím to a informovať u poďakovať za vašu pomoc u

Musíte skontrolovať aj ďalšie drobnosti, v cofiguration slovo.Ak tento PIC majú WDT, napríklad čo WDT?ak to nebolo postihnutých váš program musí mať jasný dozorcu rámci vášho programu, aby sa zabránilo reset od hodinky pes, tiež overiť, či je správne nastavenie oscilátora bity sú nastavené.

mr_anderson Napísal:

nazdar

Som pomocou pic16F84A aj prog Napísal pre ňu a dostanete Hex súborov, ale aj sa nahrá do pic to doesnot práci som použil LEAP 10 zariadení, ale aj si všimli, že prístroj sa opýta, LEAP mi nastaviť konfiguračný slovo pred Začína sa spáliť hex súbor Teda aj mám konfiguračnej slovo v hex súbor, ale pýta sa ma na to itz ok, ale to ma požiadal, aby som pre "umožnenie hnedej z bit" co je to som nepočul o tom v PIC16F84A , nejaké návrhy plz

mr_anderson,
Pre začínajúcich PIC, montáž je najlepšia voľba podľa môjho názoru, a MPLAB / MPASM od Microchip je to, čo by ste mali použiť, sú najlepší softvér podporujúci Microchip MCUs (samozrejme s !!!), simulátor, a najdôležitejšie, naprosto voľný.

Pre písania kódu pre Microchip MCUs prvýkrát vedľa nasledovať príklad kódy elswhere na internete a Microchip PIC knihy, mali by ste dodržiavať kód šablóny poskytnutej Microchip spolu s MPLAB / MPASM, že sa ľudia ľahko zabudnúť.V šablónach, môžete zistiť, štruktúra a princíp kód pre konkrétne PIC, že je veľmi prospešné a užitočné.Pamätajte tiež, že sa šablóna pre rovnaký PIC môže byť mierne odlišná od verzie k verzii MPLAB / MPASM, tak ste mali lepšie používať správne šablóny.

Môžete zistiť kód šablóny pre PIC16F84A takto si uvedomte, že skutočné miesto je v závislosti na konkrétnej verzii MPLAB / MPASM,
tohle je odkaz pre MPLAB v.7.xx:

"C: \ Program Files \ Microchip \ MPASM Suite \ šablónu \ zákonníka \ f84atemp.asm".

Otvorte tento súbor pomocou akéhokoľvek textového editora, programu, napríklad programu Poznámkový blok vo Windows, alebo priamo MPLAB / MPASM, získate z tohto.

Dúfam, že niečo jasnejšie pre vás.Som veľmi ľúto mojich dlhých slov.

Happy programovania.
nguyennam

děkuji a chlapi, ale já jsem Napísal prog itz "200 riadkov" thatz prečo didnot aj po nej som sa postaviť, a to aj dostat hex súboru aj spustiť na MPLAP v 7 a simutalted aj na to itz pracovné pravdepodobne Tiež som disableb o WDT, itz pracuje na simuláciu, ale problémy.je-li aj vypáliť na prístroj aj hodnoty vedieť i think programátora aj využitie má problémy.
děkuji a znovu

Ak používate nízkeho napätia programovacom režime,
musíte sa rozbaľovacej PGM pin, v cieľovom systéme, inak to bude vstup do programovacieho režimu a konfigurácia slovo môže byť poškodený.Navyše LVP bit môže byť zúčtované a potom len vysokonapäťovú programovania režime bude váš program pic.Zabúdať, že ak váš program používa vysokonapäťovú programovania.Môžete tiež test jednoduchý program, ako je blikanie LED,
aby sme zistili, či vaša programátor pracuje správne.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back