Multisim má problémy simulovať jednoduché triak lampa stmievač

F

funberry

Guest
Práve som nainštaloval Elecronics Workbench Multisim 9, a bol hrať sa s klasickým triak / DIAC obvode lampy stmievača. Priebehy sú extrémne Spike, nekonzistentné, a občas proste a jednoducho zlé. Niektoré signálu výlety sú dokonca vyššie, než napätie vstupnej siete. Keby som doštička okruhu, a dať priestor pre to, mám úplne iný (a správne) krivky. Pekný a čistý pol plátky citróna. Pre niektoré hodnoty súčiastok, môže Multisim 9 aj v stánkoch a nie simulácie (hodnoty súčiastok, ktoré dobre fungujú na dosku). Ak je simulácia má nahradiť Lámanie, ako môže niekto veriť simulačných dát za týchto podmienok? Zdá sa mi to, alebo sa softare má známe obmedzenia sa spínacie obvody? Vďaka Adrian

Áno, všimol som si, že problém tiež. Myslím, že by to mohlo mať čo do činenia s korením model ich komponentov. Je známe, že podporujú Multisim xspice modely ako Pspice modely. Tam by mohlo byť potenciálne rozobrať problém s ich simulácie motora.

Dobrý deň. Nemám moc skúseností simuluje triak / diaky v Multisim. Vedeli ste, že od National Instruments kúpil Eelectronics Workbench môžete Pýtajte sa on-line fóra NI je? NI venuje inžinierov, ktorí budú pravidelne troll týchto fór a odpovedať na otázky Napísal tam. / forums.ni.com / Ni / doska board.id = 370 iba námietka je, že musíte vyplniť [zdarma] registrácie?. Sú docela dobrý ne posielanie e-mailov, aby ste si však hádka. Šťastný simulácia! -EDA_fan
Práve som nainštaloval Elecronics Workbench Multisim 9, a bol hrať sa s klasickým triak / DIAC obvode lampy stmievača. Priebehy sú extrémne Spike, nekonzistentné, a občas proste a jednoducho zlé. Niektoré signálu výlety sú dokonca vyššie, než napätie vstupnej siete. Keby som doštička okruhu, a dať priestor pre to, mám úplne iný (a správne) krivky. Pekný a čistý pol plátky citróna. Pre niektoré hodnoty súčiastok, môže Multisim 9 aj v stánkoch a nie simulácie (hodnoty súčiastok, ktoré dobre fungujú na dosku). Ak je simulácia má nahradiť Lámanie, ako môže niekto veriť simulačných dát za týchto podmienok? Zdá sa mi to, alebo sa softare má známe obmedzenia sa spínacie obvody? Vďaka Adrian

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back