MPLAB 6,30 kompilácie problém

M

Mercury

Guest
Dobrý deň! Am začínam používať PIC MCU. Zatiaľ som používal AVR (ktoré sú mimochodom veľká), ale teraz by som chcel skúsiť niečo iné. Nainstaloval som MPLAB IDE verzia 6.30 a po MPLAB IDE Quick Start Guide. Písal som kód na strane 9 (alebo 5). Aj nepodarí zostaviť, Dôvod: Chyba [113] H: \ PIC \ CNT452.ASM 15: Symbol skôr definované (wreg) Chyba [113] H: \ PIC \ CNT452.ASM 16: Symbol skôr definované (PORTC) Chyba [113] H: \ PIC \ CNT452.ASM 17: Symbol skôr definované (trieske) Chyba [113] H: \ PIC \ CNT452.ASM 25: Symbol skôr definované (PORTC) OK, problém je, že # include nefunguje. Avšak, assembler nájde súbor, pretože nechápem Súbor nebol nájdený chyba. To jednoducho nepatrí. Vrátane súboru, ako by mala. Takže to, čo robím zle? S pozdravom Jiří

pre clrf wreg skúste použiť clrw , pretože W nie je mapované do pamäte registra, ale niečo ako akumulátor (to sa nazýva W PRACOVNÁ registra) pre movwf PORTC skúste použiť movwf PORTC , pretože assembler je nastavený ako predvolený malé a veľké písmená (dá vypnúť, ale to je niekedy užitočné)

Mali ste pravdu. Problém bol v malých a veľkých písmen. Ako som zvyknutý AVR assembler to bol problém. Mimochodom, môžete mi prosím povedzte, kde mám získať informácie, koľko slov z programu Pamäť nie je môj program zaberať? George Merkúr

[Quote = Merkur] Mimochodom, môžete mi prosím povedzte, kde mám získať informácie, koľko slov z programu Pamäť nie je môj program zaberať? [/Quote] Pozrite sa na koniec . LST [/ b ] súbor existuje program, štatistiky, ako je pamäť programu používa / vľavo, program pamäte máp, symbol zoznam.

Vďaka! Avšak som sa práve stretol annother problém, čo som nebol zvyknutý mať s AVR Studio. Od môjho asm kódy sú niekedy veľmi dlho, mám tendenciu robiť veľa. ASM súbory (niekoľko sto riadkov kódu každého) a potom jeden. ASM súborov, ktoré používa "# include" je zhromaždiť všetky ASM súbory togeter. Tento súbor je potom zišli. Problém s MPLAB je, že chce zostaviť všetky ASM súbor v projekte (v priečinku "Source Files") ako jednotlivci. ASM súboru. Tak ako to mám povedať projekt, ktorý chcem zostaviť len jeden. ASM súbor (ten s "patrí") a nie každý ASM súbory zvlast? George

Netuším, ale MPLAB pre rozsiahly projekt, je pomocou samostatných ASM súbor a linker skript sa k nim do jedného binárneho súboru. Avšak som ešte `t nikdy netestoval písať sám, som to videl v pic16c765 ukážkový kód firmware USB a fungovalo to.

Mám tiež problém MPLAB 6,3, kde je súbor "stavia" OK, ale zakaždým, keď sa snažím vypáliť 16F628 vracia "zlyhanie" a ja sa chybové hlásenie "Chyba konfigurácie kúsky" Keď sa program overuje sa po vypálení vracia s OSC, Code chrániť, Master jasné a dáta EE chrániť bity nastavené inak ako, že v ASM súboru a nastaviť ručne v MPLAB, než programovanie. Mám tiež nainštalované staršiu verziu MPLAB 5,7 a zistili, že rovnaký problém. Horák sa zdá, že funguje, ako to bude horieť dovezené HEX súbor v poriadku.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back